25-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 14 Yaş Kış Kupası serisi, Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Didim Aquasis Otel’de düzenlenecek olan 14 Yaş Kış Kupası Turnuvası’nda 12, 13, 14 yaş kategorisinden 110 sporcu ter dökecek. Başta Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından tenis kulüplerinin ve sporcularının katılım gösterdiği turnuva, bugün saat 14.00’te Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın yer aldığı açılış maçı ile başladı. Açılış etkinliğinde Başkan Atabay’a Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Öznur Demirci Gündoğdu eşlik etti. Başkan Atabay, açılış öncesinde minik tenisçilerle birer gösteri maçı gerçekleştirdi.

“KATILIM EN FAZLA OLDUĞU ŞAMPİYONA”


Didim’de gerçekleştirilecek olan “14 Yaş Kış Kupası serisi” hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Bölge Yetkilisi ve Didim Tenis Kulübü Sorumlusu Seyhan Heb, “Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 24-29 Ocak 2021 tarihleri arasında Didim Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Didim Belediyesi kış kupasına başladık. Organizasyona 100 sporcu katıldı. Şu an Türkiye’de en fazla katılımın olduğu organizasyon ve hava şartları da buna müsait. Bu noktada Didim’de yapmak istediğimiz şey tenis turizmini canlandırmak. Bunu ocak ayında toprak kortlarda yapmak. Bu sadece bizimle olmuyor. Bu konuda Didim Belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim Datça’da, Muğla’da ve Bodrum’da tenis kulübüm var, onlardan alamadığım desteği belediyemizden aldım. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“TENİSE DESTEĞİMİZ SÜRECEK”


Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise 3 yıllık sürede tenisin sadece maddi durumu iyi ailelerin değil, herkesin yapabileceği bir spor dalı olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Her yaştan, her kesimden öğrencimize, gencimize ve biz yaştaki insanlara tenis oynama imkanı sundu. Bize bu imkanları sunan Aquasis Otel ailesine de teşekkür ediyorum. Ocak ayında böyle bir havada Türkiye şampiyonası düzenlenmesi çok güzel; biz belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz. Her türlü imkanımızla ve yakın zamanda Türkiye şampiyonlarını ve Avrupa şampiyonasının birçok dalını ilçemizde düzenleyeceğiz. Bu şampiyonaya çocuklarını gönderen ailelerine ve antrenörlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Şampiyonun açılışında ilk gün katılım sağlayan sporculara Başkan Atabay ve başkan yardımcıları tarafından hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.