Kaymakam İbrahim Saib Bey tarafından 12 Şubat 1891 tarihinde açılışı yapılan Kuşadası Hükümet Binası için yeni bir yer yapılması, 2022 yılı yatırım planına alındı.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR


İçişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çelikel, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Milli Emlak Şefi Yıldıray Özmen ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, ilçenin 8 ayrı yerinde bulunan arazilerde incelemelerde bulundu. 2022 yatırım planına alınan Kuşadası Hükümet Konağı projesinde, ayrı ayrı yerlerde hizmet vermeye çalışan 12 kamu dairesinin bir araya toplaması planlanıyor.

"FİZİKİ ANLAMDA YETERSİZ KALIYOR"


Proje için 5 bin metrekare kapalı alanın hedeflendiği söyleyen AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, "Şu an kaymakamlık olarak kullanılan yaklaşık 140 yıllık bina mekan olarak güzel bir yer ama fiziki anlamda yetersiz kalıyor. İlçe nüfusu yaklaşık 130 bin, bir turizm ve kültür şehri; burada 12 kamu dairesi de içinde olacak, vatandaşa en iyi hizmeti sunacak şekilde yerleştirilmesi düşünülüyor. Yapılacak Hükümet Konağımızın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, projenin hayata geçirilmesinde katkı ve destekleri olan başta Hükümetimiz olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.