CHP Didim ilçe binasında gerçekleşen basın açıklamasında İlçe başkanı Koçak’a Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, İlçe Kadın kolları Başkanı Arzu Kurt, ilçe gençlik kolları başkanı Süleyman Çulha ile ilçe yöneticileri ile bazı partililer katıldı.

“BUNLARI KİM GETİRDiĞİNİ BİLİYORUZ”

Basın toplantısında konuşan Koçak gerçekleştirilen olayı kınadığını kaydederek “20 Ocak Çarşamba günü saat 12.00 da “Milli Beka Hareketi” adlı bir grup, sosyal medyada Didim Belediyesi önünde yargıya dahi henüz intikal etmemiş ithamlar hakkında “açıklama yapacağız” diye bir çağrıda bulunmuştur. Öncelikle kamuoyunu manipüle eden bu tarz bir yaklaşımı eshefle kınadığımı belirtmek isterim. Geçmişi, sahte evrak düzenleyerek, devlet adına “sözde” hareket etmeye çalışan bu zat ve derneği barış ve huzur kenti olan Didim'e yönelik provakatif-illegal eylem yapmaya çalışmışlardır. Hem de Didim ile hiç alakaları yokken? Peki neden? Bu grubu Didime davet edenlerin kimler olduğunu ve hangi amaçla buraya getirtdildiğini çok iyi biliyoruz. Didim’de yaşayan, ”İkiz Kuleler” olarak da bilinen, Ege’nin en çirkin yapısının sahipleri ve onların yanında menfaat gözeten bir kaç insan, Didim’i yeterince rahatsız etmişlerdir. Geçmiş zamanlarda bu kişilerin yaptıklarına da aşikarız. Didimin güzelliğine zarar veren yapılarından bunları çok iyi tanıyoruz. Bu kişiler sadece kendi çıkarlarını düşünürler. Milli Beka Hareketi ve başkanı gibi illegal yöntemlerle sözde devlet görevlisi olarak davranan çirkin kişileri kentimize kadar getirtmişlerdir. Alışkın oldukları illegal yöntemleri, toplanma adı altında kullanmaya çalışmışlar ve kolluk güçlerimizin zamanlarından da çalmışlardır. “dedi.

“BU KİŞİLER DİDİM HALKI TANIDI VE BUNLARA İTİBAR ETMİYORLAR”

İlçe Başkanı Koçak bu tür eylemleri Didim halkının itibare etmediğini kaydeden Koçak “Bu grubu ve illegal yöntemlerle hareket eden başkanını kentimize kadar getirtenler, daha önce yaptıkları gibi bir çok iftira ve yalanlarla imar kanununa aykırı olan yapılarını, illegal yollarla legale çeverme düşüncesine girişen kişilerdir. Evrakta sahtecilik yapmaya alışkın bu iki kişi veya grupların el ele verek provakitif eylem düzenlemeye çalışması tencere kapak ilişkisine dönüşmüştür. Kendilerini kanun üstünde görüp para gücü ile bu yolu tercih edenler, Belediye Başkanımız A. Deniz Atabayı ve bizi yıldıracaklarını sanıyorlar. Asla geri adım atmayan Didim Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay’ın, örgüt olarak yanında olacağız, bunu böyle bilin. Hukukta açılmış davalar varken, hukuki süreç devam ederken, yargıyı etkilemek için yaptığınız bu hareketler sizin ne kadar kanunsuz olduğunuzun bir göstergesidir. Bu üç-beş insan,akıl sağlığı yerinde olmayan ve konuyla alakası olmayan insanı kullanarak nasıl aciz olduklarını, vicdansız olduklarını kamuoyuna bırakıyorum. Artık bu kişileri Didim halkı tanıdı ve bunlara itibar etmiyorlar.”dedi. Provakatif eylem konusunda taviz vermeyen İlçe Kaymakamı Avşar ile kurum amirleri ile bu tür eylemlere karşı duruşunu ortaya koyan AK Parti ile İYİ Parti ilçe yönetimlerine teşekkür eden Koçak “Didim'in huzurunu bozmak isteyenlere izin vermeyen ve sakinliğini koruyan Didim halkına, devletin nizamını uygulayan Didim Kaymakamı Halil Avşar’a, vatandaşın güvenliğini sağlayan Didim Emniyet Müdürü ve personeline teşekkür ediyorum. Pandemi kurallarına uymayıp, toplumun sağlığını hiçe sayarak hareket eden ve hatta izin almaya bile tenezzül etmeyen, kanunlara karşı gelen bu müptezzelere dur demişlerdir. Şunu da belirtmek isterim; bu müptezzeler AKP’yi ve sayın Cumhurbaşkanını kullanarak sanki AKP’nin alt kolu gibiymiş gibi yayınlar yapıp, basın açıklamasında bulunuyorlar. Bu müptezzelelerle hiçbir alakalarının olmadıklarına yönelik açıklama yapmak zorunda kalan AKP Didim İlçe Başkanlığı’nın ifadeleri bizleri memnun etmiştir. İyi Parti ilçe başkanlığı ve Milli İttifak ortağımız da bu konuda hassas davranarak Didim Belediye Başkanımıza desteklerini açıklamışlardır. Her iki siyasi partileri yönetimine teşekkür ederiz."

“MHP’DEN BİR AÇIKLAMA BEKLERDİK”

"Açıklamalarında MHP ve sayın Devlet Bahçeli’yi de alet etme çabasında olmuşlardır. Sadece Didim’de değil her yerde bunu kullanmaya çalışıyorlar. Ancak AKP ve İyi Parti’nin yaptığı açıklamalar gibi, MHP'den de bir açıklama beklerdik. Ama sesiz kalmaları, Didim Halkı nazarında MBH'nin (Milli Beka Harekatı) açıklamalarını onaylamış gibi bir kanaat oluşturmaktadır. Umarım geç olmadan bir açıklamada bulunurlar."

“MÜPTEZELLER, KENDİ ÇIKAR VE MENFAATLERİNİZ İÇİN DİDİM’İ KÖTÜ TANITIYORSUNUZ”

"Bu gibi illagal yollara başvuran zatlar bilsin ki, “Artık Yeter” diyoruz. Bu yollarla hiç bir şey elde edemeyeceğiniz gibi, gök kubbenin altındaki en güzel kent olan Didimi kötü tanıtıyorsunuz ve Didim’e ihanet ediyorsunuz. Geleceğimize ihanet ediyorsunuz. Çocuklarımıza, kendi çocuklarınıza ihanet ediyorsunuz. Giriştiğiniz illegal yöntemlerle, işini düzgün yapmaya çalışan meslektaşlarınıza ihanet ediyorsunuz. Didim esanafına ihanet ediyorsunuz, Didimli yurttaşlarımıza ihanet ediyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bundan dolayı Didim’de yaşayan halkın vicdanında ve nazarında her daim kötü anılacaksınız. Siz müptezeller, kendi çıkar ve menfaatleriniz için Didimi kötü tanıtıyorsunuz. İflah olmayacaksınız. Bunu böyle bilin.CHP Didim örgütünün sabrını sınamayın. Yerelde iktidar olan bu örgüt öyle güçlüdür ki, hukuki ve siyasi bilinçle şimdiye kadar gerekli cevabı verdi ve bundan sonra hiç çekinmeden vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.