Koçarlı Belediye Meclisi, 11 Ocak'ta gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, Tariş arazisini kamulaştırma kararı aldı. Kararın ardından, Tariş hizmet binası önünde bir araya gelen ortaklara İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri destek verdi. Kendisi de Tariş ortağı olan İlçe Başkanı İstek, Tariş'in ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler yaşadığını dile getirerek, "Tariş’in nasıl bu duruma geldiği ve ne kadar borcu olduğuyla ilgili bir bilgimiz yok. Ortaklara kimin hesap vereceğini de göreceğiz" dedi.

"KAMULAŞTIRMAYI DURDURMAK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK"

Tariş Pamuk Birliği'nin kamulaştırmayı durdurmak için bir girişimi olacağını öğrendiklerini belirten İstek, kamulaştırmaya karşı olmadıklarının altını çizdi. Belediyenin kamulaştırma için kaynağı nereden bulacağını, projesini, arazinin gerçek değerini verip vermeyeceğini bilmediklerini anlatan İstek, şunları kaydetti:
"Bunlarla ilgili bilgi alamadığımız için meclis üyelerimiz kamulaştırma oylamasında hayır dedi. Oldubittiye getirilerek karar alındı. Yoksa Tariş’in arsasını belediyenin alıp proje yapmasına karşı değiliz. Ortaklara bunlarla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı."

"DEĞERİNDE ALIM YAPILMALI"

Meclis toplantısında, kamulaştırma ile ilgili bilgi verilmediğini ve önerilerinin de kabul edilmediğini ifade eden Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci de, "Kamulaştırma yapılacaksa biz Tariş’in malını nasıl bir kuruş daha fazla yaptırabilirizin derdindeyiz. Birçok kurumun olduğu gibi Tariş’in de ekonomik sıkıntıları vardır. Kamulaştırma Tariş için bir çıkış noktasıysa bedelinden ve değerinden yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"UZAYDAN GELMEDİK"

Ortaklardan Mustafa Şahinci ise, kendi malları gibi gördükleri Tariş’in içinde bulunduğu duruma üzüldüklerini söyledi. Belediyenin kamulaştırma öncesinde Tariş yönetimi ve ortakları ile görüşme yapması gerektiğini belirten Şahinci, "Bizler uzaydan gelmedik, bizler de Koçarlılıyız. Bunlar iyi niyet çerçevesinde olur. Benim duyduklarım da gördüklerim de bunu yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

"PEŞKEŞ ÇEKERSE AYIP OLUR"

Son olarak konuşan ortaklardan Ahmet Şimşek, Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın çiftçi ve Tariş ortağı olduğunu hatırlatarak, "Tariş’in yerlerini peşkeş çekerse ayıp olur, vebali olur. Buraların heder edilmesine ortaklar olarak karşıyız. Gerçek değeri verilmeli. Fakat bunu diklenmelerle çözemeyiz. Belediye, ortaklarla oturulup çözülmeli" dedi.