Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Alaaddin Saltek’in 22 Kasım’da yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Saltek, 22 gün Covid-19 yoğun bakım ünitesinde entübe olarak tedavi gördü. İki kez yapılan test sonucunun ardından testi negatif çıkan 67 yaşındaki Saltek, anestezi yoğun bakıma alındı. Durumu tekrardan ağırlaşan Saltek, yeniden entübe olarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorların yaşaması için adeta seferberlik başlattığı Saltek, Nazilli Devlet Hastanesi’nden Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi ve ciğerlerine tüp takıldı. İkinci kez uyandırılan Saltek’in nefes alıp vermesinin düzene girmesinin ardından, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde Dr. Ümit Aydoğmuş tarafından ciğerine takılan tüpler çıkarıldı. Yoğun tedavi süreci sonucunda Saltek, sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.

“İÇİMİZDE HEP BİR UMUT VARDI”


Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden evli ve iki çocuk babası Saltek, “Tedavi gördüğüm süreçte çok ağladım. Eşimi, evlatlarımı ve torunlarımı bir daha göremeyeceğim diye çok korktum. Allah’ın izniyle, doktorlarımızın gayretiyle sağlığıma kavuştum. Çok mutluyum. Beni tedavi eden tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Lütfen herkes bu virüse karşı kurallara uysun, tedbir alsın.” diye konuştu. Babasının tedavi sürecinde aile olarak çok zor günler geçirdiklerini kaydeden Duygu Güngör Saltek, “Babam, iki kez entübe oldu. Bilinci ara ara gidip geldi. Bu süreçte doktorlar bize babamızın durumunun kritik olduğunu ancak Allah’tan ümidimizi kesmememizi söylediler. Telefon çaldığında babamdan acı haber alacağız diye o kadar çok korkuyorduk ki bu korkuyla telefonları açıyorduk. Babam hastaneye gittiğinde oksijen değeri 38 idi. Ama içimizde de hep bir umut vardı. Babamın tedavisinin ikinci gününde plazma bulduk ve kan verildi. Aile olarak çok zor günler geçirdik. Babam sağlığına kavuştu ve artık evine geldi. Çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

DOKTOR VE HEMŞİRELERE TEŞEKKÜR


Babasının sağlığına kavuşması için tüm doktor ve hemşirelerinin yoğun bir şekilde mücadele ettiklerini söyleyen Duygu Güngör Saltek, “Babam çok dikkat etmesine rağmen koronavirüse yakalandı. Hastalığı döneminde de adeta ölümden döndü. Tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen kurallara uysunlar. Maske, sosyal mesafe ve hijyen çok önemli. Biz aile olarak burnumuzun dibinde ölümü hissettik. Babam için yapabildiğimiz tek şey, dua etmekti. Bu süreçte insanın elinden de bir şey gelmiyor. O nedenle lütfen vatandaşlarımız kurallara uysunlar, bu işin şakası yok. Babamın sağlığına kavuşmasında emek veren Nazilli Devlet Hastanesi Anestezi Doktorları Cüneyt Karaçancı, Tuncay Turgut, Onur Yeşildağ,
Turan Keskin, Birsen Tankut, Pelin Kiprit, Mukaddes Akın, Emre Arpaz ve Cihan Atasayar Firet olmak üzere yoğun bakım hemşiresi Melek Turan’a çok teşekkür ediyoruz. Allah, tüm sağlık personelimizin ve hastalarımızın yardımcısı olsun. İnşallah tüm hastalar sağlıklarına kavuşur.” dedi.