En çok gündemde olan ve hem kadınlar tarafından hem de erkekler tarafından tercih edilen meme küçültme operasyonu gün geçtikçe ün kazanıyor. Göğüslerinde çok büyüklük olan, sarkıklık meydana gelmiş olan kadın ve erkekler için bu operasyon hem güzellik hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Meme küçültme fiyatları da oldukça ideal fiyatlardır ve herkes rahatlıkla yaptırabilir. Tüm kalitesine ve kullanılan malzemelerin tamamen tıbbi olmasına bir hayli özen gösteriliyor. Göğüslerde yaşa bağlı olarak ya da belirli faktörlere bağlı olarak büyüme ve sarkmalar meydana gelebilir. Bundan kurtulmanın en titiz ve en tıbbi yolu ise uzman doktor tarafından yapılan küçültme işlemidir.
Doktor Erkin Önsal
Dr. Erkin Önsal

Meme Büyütme Estetiği

Küçültme işleminin yanı sıra birçok kişi tarafından meme büyütme işlemleri de tercihler arasında yer alıyor. Küçük göğüslü olanlar, göğüslerinde kesikler ya da kayıplar meydana gelenler, kısa sürede yapılan ve tamamen tıbbi bir işlem olan büyütme estetiğini yaptırabilirler. Göğüslere dolgu maddesi doldurularak ya da hazır silikon ürünler tercih edilerek göğüslerde büyütme gerçekleşir. Bu işlemden sonra göğüsler çok daha diri ve istenilen boyuta gelmiş olur.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Küçük göğüslere sahip olan, göğüslerinde tıbbi işlem yapılması gereken herkes tarafından meme büyütme işlemi yapılabilir. Bu işlem kadınlara özel gibi bilinse de aslında erkekler tarafından da daha kaslı ve dolgun göğüs yapısına sahip olmak için yapılır.

Meme Büyütme Yöntemleri nelerdir?

Göğüslerde büyütme işlemi yapılabilmesi için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerin her biri lokal anestezi altında ya da genel anestezi altında yapılır. İşlemin büyüklüğüne göre genel anestezi daha fazla tercih edilir. Ancak işlem ufak bir süre gerektirdiğinde lokal anestezi uygulanarak sadece göğüs bölgesinde hissiyat kaybedilir ve işleme geçilir. Dolgu maddesi enjekte etme ya da hazır silikon maddeleri yerleştirme yöntemi kullanılarak göğüsler büyütülür.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Küçültme ve büyütme gibi tüm estetik operasyonlar öncesinde hastaya uzman doktor tarafından gerekli bilgiler verilir. En az bir hafta öncesinde yeme ve içme programına dikkat edilmelidir, bol bol sıvı tüketilmelidir ve ameliyat öncesinde hiçbir şekilde korku, endişe ve heyecana kapılmamalıdır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Göğüslerde küçültme işlemi yapıldıktan sonra da kesinlikle bir hafta boyunca yüz üstü yatmamaya özen gösterilmesi gerekiyor. Aynı zamanda duş almamak ve bir hafta sonrasında ise çok soğuk ve çok sıcak sudan göğüsleri uzak tutmak gerekiyor. Göğüslere herhangi bir baskı olmamasına ve özellikle de bol kıyafetlerin tercih edilmesine de özen gösterilmelidir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Göğüslerin sarkık bölgeleri alındıktan sonra ve gerekli estetik dikişler atılmadan önce, göğüslerin yukarıya doğru olan alanlarına meme dikleştirme operasyonu uygulanıyor. Hem kolay bir şekilde uygulanan hem de kaliteli ve Sağlık Bakanlığı tarafından onay alan malzemeler kullanılarak uygulanan bu işlem sonrasında kadınlar da erkekler de son derece memnun kalıyorlar. Göğüslerindeki sarkık görüntüden kurtularak çok daha diri ve genç görünen göğüslere sahip olurlar.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Yaşa bağlı olarak ve yer çekiminin etkisiyle, fazla kiloların ve yağların da etkisiyle, meme dokusu aşağıya doğru bakmaya başlar. Bu durum herkesi gerçek anlamda rahatsız eden bir durumdur. Bu durumdan kurtulmanın en kaliteli ve kolay yolu ise, alanında uzman doktorlardan destek alarak göğüs estetik ameliyatı yaptırmaktır. İğneli ya da iğnesiz şekilde yapılmakta olan meme dikleştirme bu alanda en çok tercih edilenlerden birisidir.