Didim’de temsilciliği dahi olmayan, kendilerini milli beka hareketi olarak adlandırılanlar tarafından Didim Belediyesi önünde yapılmak istenilen eylem, katılımın olmaması ve Covid-19 tedbirleri sebebiyle gerçekleştirilemedi. Bugün saat 12:00’de Didim Belediyesi önünde yapılacağı sosyal medya hesaplarında paylaşılmasına rağmen, provokatif eyleme 5 kişi katıldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Pandemi kuralları hiçe sayılarak ve izin alınmadan yapılmak istenen eylem için Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri belediye önünde ve İnönü Bulvarı’nda güvenlik tedbiri aldı. Belediye önünde gelen 5 kişiden 3’ü emniyet güçlerince kimlik sorgulaması yapılarak bölgeden uzaklaştırılırken, sorgulama yapılan bir kişinin elindeki ne yazılı olduğu belli olmayan pankarta polis tarafından el konuldu. 12:00’de yapılması düşünülen eylemin provokasyon amaçlı olduğu kısa süre sonra sosyal medya hesaplarında paylaşılırken, kendisinin milli beka hareketi içinde olduğunu açıklayan Celal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya paylaşımlarına yapılan yorumlar ise olayın içeriğini ortaya koydu.

150 TL’LİK PROVOKASYON

Celal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabında katılımcıların yaptıkları yorumlarda kullanılan, “Üşüdük, gelmeyecekseniz ben gidiyorum”, “150 lira vereceksiniz diye çağırdınız gelen, giden yok. Belediye çay vermezse açız” ifadeleri, olayın provokatif olduğunu ortaya koydu. Belediye önündeki hareketlilik vatandaşların da dikkatini çekerken, Didimliler ise, “Biz bu tür provokatif eylemlerden bıktık. Yeter artık belediyemizle uğraşmasınlar. Jetonla çalışan ve ne olduğu belirsiz kişiler ya da gruplar Didim’den elini çeksinler de, belediyemiz hizmetlerini yapsın. Herkes artık neyin ya da kimin ne olduğunu biliyor, bunların arkasında kimlerin olabileceğini de tahmin ediyor.” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

BİLGİLENDİRMEDİKLERİ BASINI OTELE DAVET ETTİLER

Öte yandan Didim basınına herhangi bir çağrı ya da bilgilendirme yapmayan Milli Beka Hareketi, belediye önünde fos çıkan eylemle ilgili olarak basın mensuplarına davette bulundu. Hareketin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu ifade eden Süleyman Ayhan ise, konuyla ilgili basın açıklamasının ilçedeki bir otelde yapılacağını aktararak, detayların Genel Başkan Murat Şahin tarafından paylaşılacağını bildirdi.