Aydın’ın Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan Tahir Aktaş’ın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Geçen Aralık ayında test sonucunun pozitif çıkmasının ardından 58 yaşındaki Aktaş, Aydın Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Aktaş’ın sağlığına kavuşması için doktor, hemşire ve sağlık personelleri adeta seferberlik başlattı. Yoğun bakım ünitesinde 25 gün süren tedavisinin ardından Aktaş, sağlığına kavuştu. Hastaneden taburcu olan evli ve iki çocuk babası Aktaş, doktor, hemşire ve sağlık personeline teşekkür etti.

“SAĞLIK PERSONELLERİNİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Çok zor günler geçirdiği ifade eden Aktaş, “Koronavirüs tedavimin 25 günü hastanede geçti. Yoğun bakımda tedavi gördüğüm bu süreçte öleceğimi düşündüm. Ancak benim ile birlikte tedavi gören tüm hastaların sağlıklarına kavuşması için Aydın Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık personelimiz yoğun bir gayretle çalıştı. Allah’ın izniyle, doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık personelimizin gayretiyle koronavirüsü yendim ve sağlığıma kavuştum. Bu süreçte bana destek olan ve beni iyileştiren doktor Yiğit Özcanoğlu, sorumlu hemşire Emel Küçük olmak üzere Göğüs Yoğun Bakım hemşireleri İlham Öndeş, Anıl Patlar, Egemen Özer, Ayşegül Aksak ve tüm hemşireler, Burcu Akdeniz başta olmak üzere tüm tıbbı sekreterler, Göğüs Yoğun Bakım’da görevli tüm sağlık personeline gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık personellerine ne kadar teşekkür etsek az. Haklarını asla ödeyemeyiz. Onların büyük desteğiyle bu hastalığı yendiğim için çok mutluyum. Allah, tüm sağlık personelimizden razı olsun.” diye konuştu.

“TEDBİRLERE UYUN”

Herkesi koronavirüs salgınına karşı gerekli tüm tedbirleri almaya davet eden Aktaş, “Bu işin şakası yok. Koronavirüs bana bulaşmaz diye düşünmeyin. Mutlaka tüm tedbirlere uyun. Maskesiz sokağa çıkmayın. Sosyal mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyun. Kendiniz için aileniz için sevdikleriniz için ve toplum için lütfen kurallara uyun. Kurallara uyarak kendimizi ve çevremizi koruyalım. Kesinlikle bu virüsü hafife almayın. Ben hastanede çok zor günler geçirdim. Öleceğimi düşündüm. Bu zor günleri sağlık personelinin desteğiyle aşarak sağlığıma kavuştum. Benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem. Bu nedenle lütfen herkes kurallara uysun. Devletimizin aldığı tüm tedbirleri eksiksiz bir şekilde hepimiz yerine getirerek kendimizi bu virüse karşı koruyalım. Herkese sağlıklı günler diliyorum.” şeklinde konuştu.