Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan, Aydınlı üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle buluşturan Ege Yem aracılığıyla yüzlerce üreticiye binlerce çuval besi ve süt yemi hibe ediliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu her zaman Aydınlı üreticilerin yanında olacaklarını söylerken üreticiler de yem fiyatlarının çok artmasından dolayı zorlandıklarını ifade edip Başkan Çerçioğlu'na destekleri için teşekkür etti.

737 AİLE İŞLETMESİNE DESTEKLEME

Aydın'da Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yem desteğinin mutluluğu yaşanıyor. Aydın'da 5 baş ve daha az büyükbaş hayvanı olan üreticilere hayvan başına 1 çuval besi veya süt yemi hibe edilmeye başlandı. Pilot projede dağıtımlar Yenipazar ilçesinde başlarken önümüzdeki günlerde de Sultanhisar ve Koçarlı ilçelerinde dağıtım yapılacak. Toplamda 737 aile işletmesinde 3 bin 50 hayvan için destekleme yapılacak.

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÇOK MUTLU”

Yenipazarlı üreticiler adına Başkan Çerçioğlu'na teşekkür eden Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, " Türkiye'nin üretime ve üreticiye destek vermesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin üretime ihtiyacı var ve bir üretim devrimi yaşanmalı. Buradaki insanlarımızın büyük çoğunluğu hayatlarını toprağını işleyerek ve hayvan yetiştirerek kazanıyor. Dolayısıyla üretime ve üreticiye vereceğimiz destek çok önemli. Bu dönemde belediyeler çiftçi belediyesi gibi çalışmalı. Buradaki çiftçilerimiz çok mutlu" ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR DESTEĞİ ŞİMDİYE KADAR KİMSE YAPMADI”

Yenipazar Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ercan ise küçük çiftçinin durumunun gittikçe kötüleşmekte olduğunu söyleyip " Aydın Büyükşehir Belediyesi çiftçilerimizi aklında tuttuğunu her fırsatta gösteriyor. Bir çuval yemin çuvalı yaklaşık 125 lira oldu. Vatandaşımız yem alamıyor. Bu dağıtım onlara destek oldu. Vatandaşlarımız çok mutlu. Böyle bir desteği şimdiye kadar hiç kimse yapmadı" şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK ÇİFTÇİYİM, HAYATIMDA İLK DEFA DESTEK GÖRDÜM”

Gülhan Karanallı "Hayat şartları bizleri çok zorluyor. Yem pahalı, bu destek çok iyi oldu" derken desteklemeden yararlanan ve iki besi hayvanı olan Sabahattin Özmen ise "Allah bin kere razı olsun. Hayatımda ilk defa bir destekleme görüyorum. Ekonomik olarak çok zorlanıyoruz. Mazotumuz çok pahalı, gübrenin torbası 125 lira oldu, yem pahalı; işin içinden çıkamıyoruz. Bu yem dağıtımı bizi çok mutlu etti" dedi.

'BU DESTEK PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOK İYİ OLDU'

Desteklemeden yararlanan Sabri Saraçoğlu "Büyükşehir çiftçiye katkı yapıyor. Katkı katkıdır; yem pahalı, sıkıntı yemde. Eğer biraz daha destek görsek daha fazla üreteceğiz" şeklinde konuştu. Üç ineği olan ve hayvanlarından aldıkları sütle aile ekonomilerine destek sağlayan Fahrettin Keleş "Yaklaşık iki ay önce muhtarımız bildirim yapmıştı. Sevindik, mutlu olduk. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na bir teşekkür borçluyuz. Pandemi sürecinde çiftçinin yanında olmaları, bize destek vermeleri bizim daha çok üretmemizi sağlıyor" dedi.