Toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Sahil Güvenlik Komutanı Cihan Seymen, ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Aziz Bostan, KODER Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, ATRO Başkanı Ozan Sayın, Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanı ve STK temsilcileri katıldı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

İlçe yönetişim toplantısında, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin hayata geçirilmesi için yapılması gerekenler, yeni hükümet konağının yerinin belirlenmesi ve projesi, pandemi döneminde yaşanan mevcut sıkıntılar ve alınması gereken önlemler konuşularak fikir alışverişinde bulunuldu.

"SADECE 24 KİŞİ GİRİŞ YAPTI"

TÜRSAB Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yurtcan, seyahat acenteleri ve otel, restoran, taşımacı, rehber gibi tüm partnerlerinin yaşadığı büyük sıkıntıyı rakamlarla dile getirdi, çözüm beklediklerini ifade etti. Yurtcan, turizm paydaşları zor durumda olduğunu belirterek 2020 yılında Aydın ili gümrüğünden sadece 24 kişinin giriş yaptığını ifade etti.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

5 yıllık süreç içinde ortaya çıkan düşüşü rakamlarla anlatan Yurtcan, "Aydın ili sınırları içerisine giren turist sayımız ve arasındaki muazzam fark gözler önündedir. 5 yıl önce gümrüğümüzden 568 bin 734 kişi giriş yapmış iken 2020 yılında 24 kişi giriş yapmıştır. Seyahat acenteleri ve turizmin diğer paydaşları Covid-19 salgınından büyük ölçüde etkilendi. Salgından en çok etkilenen turizm sektörüdür, ülkenin en büyük döviz getirisi sağlayan seyahat acenteleridir, devlet ve ilgili kuruluşlar destek sağlanmalıdır çünkü, bu süreçte gelir kaynaklarımız kesildi, buna karşılık pek çok sabit giderlerimiz devam etti. Aydın ili seyahat acenteleri ve partnerleri olarak uzun zamandır mücadele ediyoruz, artık dayanacak gücümüz kalmadı, acil destek istiyoruz" dedi.