AK Parti Aydın 7. Olağan İl Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleşen kongreye, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Aydın milletvekilleri, eski milletvekilleri, belediye ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

AYDIN'DA AK PARTİ’Yİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ


Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Divan başkanlığını AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Aydın Koordinatörü ve Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya’nın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen yaptı. Özmen, daha çok çalışacaklarını belirterek, “Lider ülke Türkiye idealini gerçekleştirmek için Aydın’da da durmadan çalışacağız. 118 bin üyemizle daha güçlü olacağımız bir yılın besmelesini çekiyoruz. 2023 ve 2024’te Aydın’da partimizi zirveye taşıyacağız. Bugüne kadar nasıl birlikte hareket ettiysek kardeşliğimizi pekiştirerek safları sıklaştıracağız” dedi. Özmen’in ardından Aydın milletvekilleri kürsüden kongreye katılanları selamlayıp gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM HAREKETİYİZ


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti’nin 11 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sadece Türkiye’de değil, Afrika’dan Orta Asya’ya kadar bizim gönül coğrafyamızın her köşesinde milyonlarca kişinin duasını aldı. Bugün Kudüs’te, Gazze’de, Bakü’de, Üsküp’te, Münih’teki bir Türk marketinin duvarında, Lahor’da Recep Tayyip Erdoğan posterleri, Türk bayrakları asılıyor, Türkiye’nin başarısı, iyiliği için dualar ediliyor. Dünyanın her yerindeki bizim kardeşlerimiz. Biz sadece Türkiye için değil. Aynı zamanda dünyadaki bütün mazlumlar için de çalışıyoruz. “İşimiz hizmet, gücümüz millettir” diyoruz.”
Bakan Selçuk, 19 yılda vatandaşlara 400 milyar lirayı aşkın sosyal yardım, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında da Kovid-19 salgını boyunca 45 milyar lirayı aşkın yardım ulaştırdıklarını dile getirdi.

SİYASETEN TÜKENMİŞLİĞİN RESMİ


Kadınların hayatın her alanında olmasını istediklerini dile getiren Selçuk, “Ak davamızın ak kadınlarına seslenmek istiyorum. İnsanların inançlarından dolayı zulme uğradığı, baskı gördüğü dönemler oldu. Binlerce başörtülü genç kızımız okul kapılarından çevrildi. Ama hamdolsun ki bu ülkede kadınlarımıza verilmesi gereken değeri biz hep verdik. Sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde büyük mücadeleler gösterdik. Artık kadınlarımız ayrımcılığa uğramadan eğitimden çalışmaya sanattan spora, bürokrasiden siyasete her alanda varlar ve var olmaya da devam edecekler. Bugün birileri 28 Şubat’ın karanlık zihniyetini yeniden uyandırma çabası içinde. Milletimizin inancı ile, kadınlarımızın örtüsü ile uğraşma derinde. Buradan gür bir sesle tekrar söylüyoruz ki o günler çok geride kaldı. Biz kadınlarımız hayatın her alanında daha çok var olsunlar diye uğraştıkça birileri kadınlarımızı susturmaya çalışıyor. Son günlerde bir partinin yetkilileri, kendi partilerinin içinde yaşanan taciz ve tecavüz safhalarına karşı suskunluğunu, gündem değiştirme çabalarını ibretle izliyoruz. Böyle bir ahlaksızlığa göz yummak, sesiz kalmak siyaseten tükenmişliğin resmidir. Sözüm ona kadın hakları savunuculuğu yapanlar da şiddet, taciz, tecavüz kendi içinde gerçekleştiğinde 3 maymunu oynuyorlar. Kadınlar arasında ayrım yapıyorlar. Ama biz bunlara da sessiz kalmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimliğine, kökenine inancına ya da siyasi kimliğine bakmadan tüm kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz AK kadınlar olarak bu ülkedeki bütün kadınların haklarını savunacağız. Değil mi sevgili kardeşlerim?” diye konuştu.

GENÇLERE GÜVENİYORUZ


“Hükümet olarak biz daima gençlerimize önem verdik” diyen Selçuk, “Siyasette gençlerimize daha çok yer verdik. Sizlerin söz sahibi olmalarınızı sağladık. Çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin cesaretine, girişimciliğine güveniyoruz. Kapı kapı dolaşan, girilmedik sokak bırakmayan AK gençliğimize güveniyoruz. Gençlerimiz ilmiyle, irfanıyla yükselerek ülkede her kademede hizmet edecek inşallah. Bu coşkuyla 2023 hedeflerine ulaşacağız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sizlerle birlikte milletimize hizmet etmenin, böyle güzide bir teşkilatın üyesi olmanın gururunu yaşıyorum. AK Parti 7’nci Olağan İl Kongremizin tüm teşkilatımıza, Aydın’ımıza, ülkemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını Allahtan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP DÜŞMAN OLMA YOLUNDA


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kongrede CHP’ye yüklendi. CHP’nin darbe söylemlerine destek olduğunu savunan Karaaslan, “AK Parti Türkiye’nin geleceğidir. CHP’liler kulaklarını açıp bizi iyi dinlesinler. Türkiye’de iktidar seçimle değişir. Muhalefetin çizgisi muhalefetten daha çok düşman olma yolundadır. Geleceğin partisi olma yolunda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

ANADOLU İKTİDARIYIZ


AK Parti MKYK Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti sayesinde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini söyledi. Çelik, “Biz Anadolu iktidarıyız. Demokrasinin, milletin iradesinin yeniden hakim olmasının adıydı bizim iktidara gelişimiz. Bakın o, sözde-özde Cumhurbaşkanı diyerek, Aydın’ın evladı Başbakanı bu memlekette şehit verdik. ‘Tahkikat Komisyonu kurulmasaydı ihtilal olmaz’ dediler. ‘Şu kanunlar çıkmasaydı ihtilal olmazdı’ dediler. ‘Erken seçime gitse ihtilal olmazdı’ diyorlar şimdi. Biz bir başbakanı ve bakanları şehit vermiş, bu kadar büyük demokrasi mücadelesi vermiş bir halkız. Cumhurbaşkanımıza ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ diyenlerin ismi tarihte anılmayacak. Ama Cumhurbaşkanımıza “Özde Cumhurbaşkanı” diyenler, bu salonda var olacak. Şunu unutmayalım, Türkiye’de demokrasi mücadelesinin bedeli ağırdır. Demokrasi mücadelesi verenler, asla yorulmamalıdır. Demokrasi mücadelesi verenler, asla dikkat kaybına uğramamalıdır. 2020’ye Kovid’le girdik, 2021’ye maalesef vesayet çağrıları ile giriyoruz. Tekrar başörtüsüne düşmanlık etmekten bahsediyorlar. Tekrar ihtilal çağrıları yapıyorlar, tekrar tekrar demokrasimizi imha edeceklerini söylüyorlar. Eğer biz beraber olmazsak, kuvvet ve dayanışma içinde olmazsak, bu kazanımlarımızı elimizden çalmak için pusuda bekleyenlerin çok olduğundan emin olun” diyerek muhalefeti eleştirdi.

MUHTIRA SİYASETİ CHP’DE DEVAM EDİYOR


Çelik, “Bu salonlarda ortaya koyduğumuz dayanışma hiçbir zaman yıkılmaz, geçilmez, hiçbir zaman yenilmez, çünkü millet yenilmez. Bu özde-sözde Cumhurbaşkanı meselesinin ilk dillendirilişi 27 Nisan 2007’de muhtıra verilmeden önce yapılan basın toplantısıdır. Demek ki bugün bu cümleyi ifade edenler, gerçek bir demokratik çizgiyi takip etmiyorlar. Türkiye’de muhtıra verme geleneği ortadan kalktı. Ama maalesef muhtıra siyaseti CHP’de devam ediyor. Eğer demokrasiyi biz bu kadar güçlü tutmasaydık, bugün ifade ettikleri o demokratik sözlerin hiç birini ifade etmeyeceklerdi, aynı vesayeti sürdüreceklerdi” diyerek konuşmasını tamamladı.

ERDOĞAN TELEKONFERANS İLE KATILDI


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Kongresine telekonferans ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreye katılanlara selamını ilettikten sonra İl Başkanı Ömer Özmen’e başarılar diledi. Özmen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak, “İnşallah Rabbim 2023 hedeflerine hep birlikte yürümeyi nasip etsin diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZMEN’İN EKİBİ BELİRLENDİ


Konuşmaların ardından kongrede tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Ömer Özmen, yeniden AK Parti Aydın İl Başkanlığı’na seçildi. Özmen’in yeni yönetim kurulunda, şu isimler yer aldı: “Adnan Şen, Akın Aksu, Atakan Aslan, Aytaç Arslan, Bayram Gürtürk, Cengiz Altıntaş, Cenk Ünlü, Cihan Gevrekoğlu, Cihat Akkuş, Cüneyt Bayraktar, Durmuş Acar, Duygu Tosun, Erdoğan Yanık, Erhan Çetin, Erol Arıkan, Esengül Ersoy, Fahrettin Demirtaş, Güller Korkmaz, Hakan Çetin, Hakkı Görken Perinçek, Hasan Engin Vural, Hümeyra Usta, Hüseyin Pekgüzel, Kenan Özcan, Mediha Turgut, Mehmet Ali Apak, Mehmet Arkum, Mehmet Bayar, Mehmet Kıvanç, Mehmet Tosun, Mehmet Sabuncu, Meltem Büger, Murat Gün, Murat Sandıkçılar, Mustafa Acar, Mustafa Erdinç Eşiyok, Mustafa Eşin, Mustafa Übgül, Muzaffer Gürgen, Nebahat Ayhan, Nihat Attakka, Nilgün Böcekli, Nuray Kovacı, Serkan Zerman, Tuğrul Çıvgın, Türkan Kınalı, Uğur Çetin, Yakup Yenigün ve Yüksel Tikbaş.”