İtalya Schengen vizesi için başvurular alınmaya başlandı. 2021 yılı vize başvurularını yapmak için yetkili olan İtalya Konsolosluğu, başvuruların online işlemlere yapılmasının ardından randevu veriyor. Güncel randevu bilgilerine resmi Konsolosluk sayfasından ulaşabilirsiniz. Türkiye vatandaşlarının ve Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların Schengen Bölgesi üye devletleri arasında olmaması nedeniyle İtalya vizesi almaları zorunludur.

İtalya Schengen Vizesi

Schengen Bölgesi üye devletlerinin Schengen bölgesine girişlerinde vize zorunluluğu yoktur. Bunun dışında kalan ülkeler ise Schengen Bölgesi sayılar İtalya gibi ülkeleri ziyaret etmek için muhakkak vize almalıdır. İtalya vizesi almadan önce seyahat amacınızı ve ne amaçla İtalya'ya gitmek istediğinizi belirtmeniz gerekir.

İtalya Vize Ücreti 2021

İtalya vizesi için yapılması gereken vize ziyaretinde ödenmesi gereken Schengen ülkesi başvuruları vize ücretleri 6–12 yaş çocuklar için 70 Euro, yetişkin olanlar için 160 Euro olarak belirlenmiştir. Ulusal başvurularda ise bu tutar 6–12 yaş için 216 Euro, yetişkin başvuru sahipleri için ise 216 Euro'dur.

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

İtalya vizesi almanız için ihtiyacınız olan bazı evraklar vardır. Bu evrakları almak için öncelikle yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Online başvuru formunu doldurmanız ve sonrasında başvuru evraklarınızı hazırlayarak randevu almanız gerekir. İtalya ziyaret planınızı yaparken bu seyahat süresini detaylı olarak işlem süresini göz almak suretiyle planlamanız gerekir. Yapılacak işlemler arasında vize türüne göre istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamak ve başvuru harç dekontunu yatırdığınıza dair belgelerin arasına iliştirmek yer alıyor. Önemli olan evrakların tamamlanması ve Konsolosluk tarafından istendiği takdirde ek belgelerin hazırlanması önemlidir. Bu belgelerle birlikte Konsolosluk randevu tarihinize geç kalmamanız da önemli detaylar arasındadır. İtalya Vizesi Yorumları İtalya vizesi almak isteyen ya da vize alan kişiler tarafından detaylı olarak yorumları okuyabileceğiniz bir alandır. Bu alanda kısa sürede bilgi alabilir ve vize zorlukları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. Ekşi sözlük içerisinde yer alan bilgiler üyelere ait yorumları içerir. En doğru bilgiye ise İtalya Konsolosluğu ya da İtalya Büyükelçiliği resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.