Milletvekili Yıldız’a, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt ile bazı ilçe yöneticileri eşlik etti. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretinde CHP’li Yıldız’ı Oda Başkanı Şerif Erul ve Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik ağırladı.

"SIKINTILAR SÜRÜYOR"

CHP’li Yıldız, esnafın sorunlarını dinlemek için geldiğini belirtirken, Erul ise Oda olarak pandemi sürecinde yaptıkları hizmetleri anlattı. Erul, “Tüm ülke genelinde olduğu gibi Didim’de de esnaflarımız bu dönemde sıkıntılar yaşadı. Bu noktada Halkbankası tarafından verilen 25 bin TL’lik kredi ve Para Kart’a ilgi yoğun oldu. 6 aylık dönemde kredilerin ilk ödemesi süreci geldi, ödeyen ödedi ama şu an bazı meslekler kapalı, bazıları açık olsa da sıkıntılar sürüyor. Bu ödemelerin ötelenmesi konusunda taleplerimizi dile getirdik. Umarım kısa sürede bu pandemi süreci tamamlanır ve eski günlere döneriz.” dedi.

"ESNAFIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP’li Yıldız ise esnafın isyanının haklı olduğunu kaydederek, “Devlet tarafından esnafa krediler verilmiş ama bunu faizsiz verse ve ödeme süresini uzun dönemlere yaysa olmaz mıydı? Biz bunu mecliste dile getirdik. Esnaf 40 yıl vergi vermiş, devlet 40 gün esnafa bakamıyor. Suriyelilere 50 milyar dolar harcanmış, kendi ülkesinin insanına 50 değil 10 milyar dolar yardım mı edemiyor? Bu kabul edilir değil. Esnafımızın sıkıntısı tüm ülkede aynı, sorunlar giderek artıyor. Biz CHP olarak esnafın sesi, vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

DİDİM ESKKK ZİYARETİ

CHP’li Yıldız ve beraberindekiler daha sonra Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette Başkan Kubaliç, pandemi dönemde kendilerinden çekilen kredi miktarını ve sayısını paylaşırken, esnafın bu süreçte yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Didim’de esnaflara bu noktada destek olmak için çalıştıklarını kaydeden Kubaliç, yaz dönemine kadar bu süreçten çıkılmasını beklediklerini ifade etti. CHP’li Yıldız da kredilerle ayakta durmanın zor olduğunu ifade ederken, parti olarak yaşanılan sıkıntıların takipçisi ve çözüm noktasında adım atan yapıda olacaklarını aktardı.