Kuşadası Devlet Hastanesi ek binası AMATEM Merkezinde Covid-19 aşısı, ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulandı. Kuşadası'nda ilk aşı, Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Kuyucu’ya yapıldı. Kuşadası’nda ilk aşıyı vurduran Başhekim Yusuf Kuyucu, ağrı ve sızı hissetmediğini kaydetti. Kuyucu, aşıların millete hayırlı olmasını diledi. Öte yandan aşı vurulan sağlık çalışanları 15 dakika müşahede altında tutulduktan sonra normal hayatlarına devam etti.

15 AŞI ODASI OLUŞTURULDU


Kuşadası AMATEM Merkezinde 15 aşı odası oluşturuldu. İlk etapta Kuşadası’na Söke’de bulunan depolama merkezinden 170 doz aşı geldiği, günlük randevu sayısına göre aşıların getirileceği, bunun da şimdilik günlük 50 doz olduğu öğrenildi.
Vatandaşların aşı randevu tarihlerini öğrenmeleri için başvuracağı başlıca merkez ise e-Devlet olacak. Sıranın ne zaman geleceği kimlik numaraları ile internetten e-Nabız sisteminden görülebilecek. E-Nabız uygulamasına giremeyenler ise aile hekimleri ile görüşerek bu bilgiyi elde edebilecek.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI 4 ETAPTA YAPILACAK


Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanıyor. İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak. Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.