Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Şahin Gümüş, hayatını mesleğine adadı. Gençlik yıllarında şoförlük mesleğine adım atan 62 yaşındaki Gümüş, toplam 35 yıldır aralıksız olarak toplu taşıma araçlarında şoförlük yapıyor. Hayatı adeta direksiyon başında geçen Gümüş, yıllarca büyük bir özveriyle yaptığı mesleğine günümüzde de devam etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyor. İmkanı elverdiği sürece mesleğini sürdüreceğini belirten evli ve iki çocuk babası Gümüş, görevini her zaman layıkıyla yapmaya çalıştığını ifade etti.

“ŞOFÖRLÜK ZOR BİR MESLEK”


Her zaman mesleğini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Gümüş, “1985 yılında şoförlük mesleğime adım attım. Geçmiş yıllarda servis taşımacılığı yaptım. Uzun yıllar toplu taşıma aracında şoför olarak çalıştım. Ailemin geçimini şoförlük mesleğimden elde ettiğim kazançla sağladım. Şoförlük bir kamu görevi. Şoför olarak topluma hizmet ettiğim için çok mutluyum. Şoförlük mesleği gerçekten zor bir meslek. Aracınıza binen tüm insanların canı adeta size emanet. Bu anlamda bu sorumluluk bilinciyle hareket etmelisiniz. Yolcuların en güvenli ve rahat bir şekilde seyahatlerini tamamlayabilmeleri için tüm şoför arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor.” diye konuştu.

“İNSANLAR BİZE DAHA SAYGILI OLMALI”


Şoförlük mesleğinin dünyadaki en eski mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Gümüş, “Şoförlük mesleği, dünya var oldukça devam edecek. Kamu görevi olarak her zaman önemli meslekler arasında yerini alacak. Şoförlük mesleği geçmiş yıllarda daha güzel daha keyifliydi ancak son dönemde oluşan şartlara bakıldığında şoförlük mesleği eski cazibesini kaybetti. Bu dönemdeki zor şartlar altında mesleğimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Ayrıca vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. İnsanlar bazen şoförlere anlamsız tepkiler verebiliyor. Vatandaşlarımızdan talebimiz, bizlere hakaret etmesinler. Trafikte hepimiz birbirimize yardımcı olmalıyız. Herkese hayırlı ve kazasız yolculuklar diliyorum.” şeklinde konuştu.