Türk Ocakları Kuşadası Şubesi'nde Başkan Ahmet Demir, rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Demir'in vefatının ardından yönetim kurulu kararıyla başkanlık görevi, Hikmet Bayrak'a teslim edildi. Türk Ocakları Kuşadası Şubesi Başkanlığına getirilen Bayrak, "Şube Başkanımız değerli abimiz Ahmet Demir, tedavi görmekte olduğu Kuşadası Devlet Hastanesi'nde 8 Aralık 2020 Cuma günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. Öncelikle uzun zamandır Türk Ocağı Kuşadası Şubemizde yöneticilik ve son iki sene de başkanlık yapan Merhum Ahmet Demir'e yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Ocağı camiamıza da başsağlığı diliyorum" dedi.

"ONUR VERİCİ BİR GÖREVDİR"


Bayrak, "Ahmet Demir başkanımızın vefatından sonra yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda, arkadaşlarımızın teveccühü ile Türk Ocakları Kuşadası Şube Başkanlığı görevini devraldım. Üstlendiğim görev bu dönemde çok anlamlı ve onur verici bir görevdir. Çünkü biliyoruz ki Türk Ocakları 110 senelik mazisinde, Türk Milliyetçiliğinin okulu, milli kimliğimizin gelecek nesillere aktarılmasında yol gösterici olmuştur. Kuşadası'nda ilk olarak 1920'lerde var olduğunu bildiğimiz Türk Ocakları, 2009 yılında Kuşadası'ndaki Türk Milliyetçisi arkadaşlarımızın teşebbüsü ile yeniden kurulmuş ve bugüne kadar da Türk Kimliği ve Türk Milliyetçiliği çizgisinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ İZLER BIRAKMAYI ARZU EDİYORUZ"


Bayrak, açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Bugüne kadar bu Ocağa ve Ocağın temsil ettiği düşünce hayatına katkı sağlayan tüm başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 2009'dan bugüne kadar başkanlık yapan ve ahirete göçen Dr. Ali Alkış ve Ahmet Demir başkanlarımıza rahmet diliyorum. Önümüzdeki dönemde, bizlere tevdi edilen görevi tüm ekip arkadaşlarımızla kucaklayarak, milletimize ve milletimizin değerlerine yönelik faaliyetlerimizi artıracağız. Türk Ocakları, Türk Milletinin en köklü sivil toplum kuruluşudur. Türk Ocakları Genel Merkezimiz ve ülke genelinde 85'i aşkın şubesiyle Türk Milleti'nin hissiyatına tercüman olmaktadır. Biz de Kuşadası'ndan bu sürece katılıp tarihe önemli izler bırakmayı arzu ediyoruz.”