DEVA Partisi Didim İlçe Başkanı Hüseyin Anıl Genç, Didim’de ilçe yönetimi noktasında çalışmalara başladıklarını belirtti. Genç, yaptığı yazılı açıklamada, kurucu ilçe başkanı olarak yeni teşkilatlanma için yoğun çalıştıklarını kaydederek, “ Aydın İl Başkanımız Sn. Hakan Çağlar Erürker’in teklifi ve Genel Merkez’imizin onayı ile Didim Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiş bulunuyoruz. Yetki Belgesi’nin tarafımıza tevdi edildiği 24 Aralık 2020 tarihinden itibaren yoğun bir mesai harcayarak, Didimlilerle fikir alışverişinde bulunarak Didim’in teşkilatlanma çalışmalarına başlamış durumdayız. Bilindiği gibi DEVA Partisi’nin parti programı, Demokrasi, Temel Hak ve Özgürlükler, Basın Özgürlüğü, İnsan Hakları, Güçler Ayrılığı ve Hukukun Üstünlüğü gibi evrensel değerleri referans almaktadır. Partimizin politikalarının ve Didim’e dair kurduğumuz hayallerin kadın, erkek, genç, yaşlı demeden geniş bir kesim tarafından karşılık bulduğunu görmek bizi daha da heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

"PARTİMİZE DAVET EDİYORUZ"


"Görev tarafımıza tevdi edildiği andan itibaren, partimizin değerlerini yansıtan bir yönetim kurulunun oluşturulması çalışmalarına öncelik verdik" diyen Genç, şunları kaydetti: "Ekibimizi oluştururken toplumun farklı kesimlerinden birçok kişi ile çok verimli geçen iletişim süreçleri yaşadık. Gerek sosyal medya üzerinden, gerekse doğrudan bize ulaşan çok kıymetli kişilerle tanışma ve fikir paylaşımında bulunma fırsatımız oldu. Didimlilerin fikir ve düşüncelerine önem veriyor ve görüşmelere hali hazırda hız kesmeden devam ediyoruz. Didim’in geleceğine katkı sunmak isteyen, geleceğimiz adına söyleyecek sözü olan tüm Didimlileri birlikte siyaset yapmak için partimize davet ediyoruz. Yönetim kurulunun oluşmasında partimizin politikalarına uygun olarak ve siyasete yeni bir soluk getirmek adına kadınlara ve gençlere öncelik veriyoruz. Toplumun en önemli unsuru olmalarına rağmen kadınların ve gençlerin temsilde yeterince söz sahibi olamadığını üzülerek görüyoruz. Artık bu durumun değişmesi gerektiğini düşünüyor, Didim’imizin kadın ve gençlerini siyasete kazandırmayı amaçlıyoruz. İlçe yönetim kurulunda tüzüğümüzde yer alan yüzde 35 cinsiyet ve yüzde 20 genç kotasına uygun olarak yönetim kurulumuzun omurgasını Didimli kadın ve gençlerden oluşturma gayreti içerisindeyiz.”

“İYİ VE HEYECANLI KİŞİLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”


Didim’de yeni yüzler ve isimlerle siyaset sahnesinde yer alacaklarını kaydeden İlçe Başkanı Genç, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Ayrıca toplumun büyük bir kesiminin derinden hissettiği bir başka konuya da özellikle önem veriyoruz. Didimliler artık siyaset sahasında yeni yüzler görmek, yeni fikirler duymak istiyor. Uzun zamandır aynı siyasi aktörlerin gündemde yer alması, toplumun kronikleşmiş ihtiyaçlarının çözümsüzlüğü, kısır siyasi çekişmelerin uzayıp gitmesi tüm Didim halkı üzerinde bir yorgunluk ve bıkkınlık hissi uyandırmıştır. Toplum üzerindeki bu his, toplumun siyaset sahasından uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Oysaki bizim ihtiyacımız olan, toplumun tamamının siyasetin merkezinde olduğu, fikirlerin, düşüncelerin ve eleştirilerin özgürce beyan edildiği, çok sesli ve çok renkli bir siyaset ortamının sağlanmasıdır. Bu sebeple, yönetim kurulumuzu oluştururken yeni ve özgün isimlerle yola çıkıyoruz. Yönetim Kurulumuzu bir taraftan siyaset sahnesine ilk adımını DEVA Partisi ile atan ve diğer taraftan temiz, dürüst, ilkeli bir siyasi geçmişi olan isimlerden oluşturmaktayız. Öncelikli hedefimiz özünde iyi insan olan ve işini iyi yapan kişilerden yeni ve heyecanlı kişileri bir araya getirmek. Sonrasında da bu ekiple tüm Didim halkına temas ederek, başka bir Didim’in mümkün olduğunu, önceliğin Didimliler ve onların fikir ve düşünceleri olduğunu hatırlatmaktır. Yönetim kurulunun oluşturulmasını takiben en önemli ikinci işimiz hızlı bir şekilde parti ilçe başkanlık binasının uygun bir lokasyonda açılması olacaktır. Devam eden süreçte ilçe kongremizi tamamlayarak hızlıca üye kayıtlarının kabulüne başlayacağız. Umut ediyoruz ki DEVA Partisi Didim İlçe Başkanlığı, hızlı bir şekilde teşkilatlanmasını tamamlayacak ve elinden gelenin en iyisini yaparak Didim halkının sorunlarına Deva olacaktır.”