Aydın’ın Efeler ilçesinde CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, gündemi değerlendirdi. Gündem ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan CHP’li Başkan Mersin, AK Parti iktidarını eleştirdi.

“GENÇLER ARASINDA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 30”


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) rakamları açıkladığını ifade eden Başkan Mersin, “TÜİK’in açıkladığı rakamlar rahmetli Levent Kırca’nın skeçlerine konu olacak türden. TÜİK’e göre ülkemizde işsizlik yüzde 12,7’ymiş. Hakikaten bu işin başında kimler varsa, yemek diyetlerini bilmek isterim. Bu kadar pembe bir ruh haline ne neden oluyor acaba? Aynı konuda araştırmalar yapan kuruluşlara göre ise işsizlik oranı yüzde 29. Gençlerimiz arasında işsizlik ise yüzde 30’larda. Geleceğimizin teminatı toplumun sermayesi gençlerimiz, işsiz. Peki, kadınlarımıza ne demeli, AKP iktidarı tam da bu noktada turnusol kâğıdında renk veriyor. Kadının yeri evidir, iş hayatında ne işi var, ekonomiye ne katkı sunabilirler ki diyor. Kadın işsiz oranımız yüzde 41. Yani AKP iktidarında kadınlarımız çalışamıyor, üretemiyor. Tabi, bir de bu oranların hiçbirisinde geçmeyen, iş bulmakta ümidini kırmış 1,5 milyon ümitsiz işsizimiz var. Ülke ekonomisinin genel durumuna yorum yapmak için yeterli sanırım veriler.” dedi.

“YAZIK BU MİLLETE YAZIK”


Başkan Mersin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Öte yandan 5 büyükler için memleket hala cennet. Biliyorsunuz 1 ayı aşan bir süredir sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Hepimiz evlerimizde kalarak salgının bir an evvel bitmesi için bireysel olarak katkı sunuyoruz. Ancak, bir de bakıyoruz ki, 2 Deli Dumrul Köprüsü Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim’e sokağa çıkma yasaklarında geçilmediği için devletin yani hepimizin, milletin cebinden çıkan para 1 milyar 240 milyon lira. Yalnızca 40 gün için eski parayla 1 katrilyon 240 trilyon lira. Yazık bu millete yazık. Artık basında sıklıkla yer almaya başladı, bu millet çocuğuna mama alamadığı için mama yerine çorbaya alıştırmaya çalışıyor minik bedenleri. Ne diyelim, toplumun durumu bu, 5 büyüklerin geliri bu, ha bir de ilimizde belki de 20 milyon lirayı bulmuş maliyetle devam eden müze inşaatında, tabanı zemini beğenmeyip değiştirenler var. Kendi evlerinin tadilatı olsa eli cebine gitmeyecek olanlar mesele beytül mal olunca maşallah harcamakta, beğenmedim değiştirin demekte hiç beis görmüyor. Ne diyelim efendiler; geçiş garantileri sizleri Mahkeme-i Kübra’da köprüden geçirecek mi bakalım?”