Erbaş, 2020 yılında odanın yaptığı çalışmaları ve hizmetleri anlattı. Erbaş, Covid-19 salgınından dolayı 2020 yılının Didim adına kayıp bir yıl olarak geçtiğini belirterek, “Hem bizim hem de dünya açısından zor bir yıl oldu. Mart ayından itibaren Covid-19 salgını nedeniyle ciddi sorunlar yaşadık. Ekonomik hayat sekteye uğradı. Mesele sağlık olunca ticari hayatın geriye itilmesi gerekliydi. Biz doğru bilgilendirme noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Toplantılarımızı zoom üzerinden yaptık ve üyelerimizi bilgilendirdik. Ekonomimiz açısından özellikle ilçemiz açısından turizm tarafından ciddi zorluklar yaşadık. Tesislerin çoğu açılamadı, açılanlar ise az kapasiteyle çalıştı. Turizm açısından kayıp bir yıl oldu. 2021’de dünyada aşıyla ilgili olumlu gelişmeler oldu ve sağlıklı yürütülürse 2021 Mart ayında bunun aşılacağını düşünüyorum. Üyelerimizin iktisadi faaliyetleri iyi geçmedi. 2021 yılı için hazırlıklarımızı oluşturduk. Programların tamamı iptal olduğundan bunları yapamadık. 2021 yılında gerçekleşecek fuarlara katılmayı planlıyoruz. Yut dışı ziyaretleri düşünüyoruz. 2021 yılında hayata geçireceğiz.” dedi.

“GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ OLUMLU GEÇTİ”


2020 yılında Didim’de sadece gayrimenkul sektörünün olumlu bir dönem geçirdiğini anımsatan Erbaş, “Özellikle kıyı bölgeleri başta olmak üzere sadece gayrimenkul sektöründe pandeminin de etkisiyle büyük kentlerden ilçemize büyük göç oldu. Son birkaç yıllık talebin tamamı 2-3 aya sığdı ve bu da nüfus artışına sebep oldu.” diye konuştu.

GEKA’YA YENİ BİR PROJE DAHA


GEKA projesiyle hayata geçirilen Didim Gezgini projesinin ardından GEKA’ya yeni bir proje sunduklarını da açıklayan Erbaş, “Didim Gezgini projesi güzel bir program, tüm işletmeleri sisteme kayıtlı ve elektronik altyapı ile destekli. Bu konuda en yakın hizmeti size gösteren bir program. Bu GEKA ile yürüttüğümüz bir proje ve son derece özgün bir proje. Yine GEKA üzerinden yeni bir proje üretiyoruz. Bu projede tüm müzelerin sanal gerçeklik uygulamaları adı altında bir projemiz var. Konuyu sayın valimize ilettik. Daha önce geçerli not aldı ve bu kez de alırsa herkese sanal olarak telefon ekranında müzeyi sanal olarak gezme imkanı sağlayacağız.” dedi.

“ORTAK TANITIMI ÖNEMSİYORUZ”


2021 yılıyla ilgili temennilerini paylaşan Erbaş, “2021 yılda ilk temennimiz önce sağlık, arkasından ekonomik kayıplar telafi edilebilir. Önce hayatta kalmamız lazım. 2021’e umutla bakıyoruz. Turizm Bakanlığının tanıtım ajansı vasıtasıyla yaptığı çalışmaları önemsiyoruz. Bizim de belediyenin ve DİTAB’ın yaptığı çalışmalar var. Bu tanıtım çalışmasının tek çatı altında yapılmasını doğru buluyorum. Tanıtımı tek elde koordineli olarak sürdürüyoruz. Turizm Bakanlığının tanıtım ajansının bütünlük olarak yapmasını da doğru bulan sivil toplum örgütüyüz.” ifadelerini kullandı.