Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclisi Grup Sözcüsü AK Parti'li Hatice İrik'in İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve Millet İttifakı meclis üyelerini hedef alan açıklamalarına, İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak cevap verdi. İrik'in İncirliova Belediyesi'nin 23 aylık mali disiplin çizelgesine baktığında, Başkan Kaya'nın şirket müdürünü neden değiştirmek istediğini göreceğini belirten Alak, "İyi belediyecilik anlayışı olan bütün İYİ Parti’li belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya ve çağdaş muasır medeniyetler seviyesine yetişmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkelerine inanmış vatanseverlerdir" dedi.

"BAŞARISIZLIKLARINI GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Alak, Cumhur İttifakı'nın kargaşa ve kaos ortamı oluşturarak, başarısızlığını gizlemeye ve unutturmaya çalıştığını iddia etti. İrik'in de başarısızlıklarını, "Bakın önceki belediye başkanlarının ilçemize bir katkısı olmadı ama bu belediye başkanı çok daha kötü bir yönetim yürütüyor" sözleri ile itiraf ettiğini savunan Alak, şunları kaydetti: "31 Mart 2019 tarihinde İncirliova Cumhur İttifakı belediye başkan adayları Gürşat Kale’yi de kastederek açıkça ilçemize hiçbir katkısının olmadığını da itiraf ediyor. Sayın İrik; madem Gürşat Kale’nin ilçemize hiçbir katkısı yok, neden onun listesinde meclis üyesi adayı oldunuz? Meclis üyesi olmak istemeniz laf cambazlığı ile sivrilip belediye başkanı adayı olmak mı? Belediye meclis üyeliği; belediye başkanı adayı olmak için sizi ön plana çıkaracak yer değil, İncirliova halkına hizmet etmek için seçilen kişilerden oluşan seçkin bir yapıdır bizim gözümüzde. Geçmiş yıllar boyunca belediye başkanlığı hizmetinde bulunan başkanlara da hakaret ve haksızlık etmiş olmuyor musun?"

"ACARLAR SÜRGÜN YERİ DEĞİL"

İrik'in, "Belediye Başkanı deneyimli olanları ya görevden aldı ya da Acarlar Mahallemize sürgüne yolladı" dediğini hatırlatan Alak, Acarlar'ın 'sürgün yeri' olmadığının altını çizdi. Alak, Başkan Kaya'nın deneyimli personelini Acarlar'a sevk ederek, Acarlar halkının yanında ve hizmetinde olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Alak, İrik'in talihsiz ve haddini aşan açıklamalarda bulunduğunu, kendisinin Başkan Kaya, Millet İttifakı meclis üyeleri, geçmiş dönem belediye başkanları, belediye personeli, Acarlar ve İncirliova halkından özür dilemesini beklediklerini ifade etti.

"HAKARET ETTİKLERİ BİZ DEĞİLİZ"

İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin İrdem de, İrik’in Başkan Kaya ve Millet İttifakı meclis üyelerini bilgisizlikle suçlayan yakışıksız ifadelerini aynen kendisine iade ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı meclis üyelerini milli iradeye saygı duymaya davet eden İrdem, "Kendilerine tavsiyemiz; yalanı, iftirayı bir kenara bıraksınlar ve bilsinler ki hakaret ettikleri biz değiliz, İncirliova halkının iradesidir, İncirliova halkının kendisidir" dedi.