Güney Ege’nin ilk güdümlü projesi olma özelliği taşıyan, Aydın ili üreticileri ve tüccarı için değerli bir yatırım olan Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş.’de, kuru incir ürün kabulü gerçekleşti.

STOK SIKINTISI YAŞANMAYACAK


Üretici ve tüccar için oluşabilecek olumsuzluk ve risklere karşı ürünlerine güvenli depolama imkânı sunduklarını belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “İncir üreticisi ve tüccarı geçtiğimiz senelerde ürün stok şartları ve depolanması yönünden sıkıntılar yaşıyordu. Faaliyete geçen Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş. ile artık bu sıkıntıların sona ereceği kanaatindeyiz. Bölgemiz ekonomisi açısından bakıldığında Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş’nin tarım sektörüne sağlayacak olduğu katkı önem arz etmektedir ”dedi.

AYDIN İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM


Tarımsal ürünlerin ticaretinin oluşturulması ve depolanması adına Aydın ili için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Çondur, milli ekonominin temelini oluşturan tarımsal üretimde tarımsal altyapının geliştirilmesi, ticaret ortamının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması beraberinde depolamaya uygun nitelikli ürünlerin ticaretinin uluslararası platformda rekabet edilebilir düzeye çıkarılması yönünden depoculuk faaliyetlerinin önemli olduğunu ifade etti. Kuru incir üretiminde dünya lideri olduklarını, kuru incirin pazarda değerinde yüksek fiyatla satılması adına ürün stok şartlarının ve depolanmasının önemli olduğunu, faaliyete geçen Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş.’nin gururunu yaşadıklarını ifade eden Çondur; üretici, tüccar ve üyeler için hayırlı ve bereketli olmasını diledi.