Renkli kişiliğiyle bilinen İbrahimovic’in zeybek oyununu öğrenmesi, Aydın’ın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. Türkiye’de zeybek denildiğinde akla gelen ilk kent olan ve Milli Mücadele döneminde kahramanlıklarıyla destan yazan efelerin diyarı Aydın’ın zeybek oyunu, tüm dünyada ilgi görmeye devam ediyor. Her yaştan kişinin öğrenmeye çalıştığı zeybek oyunu için dünya futbol tarihinin en önemli yıldızlarından Zlatan İbrahimovic de eğitim alacak.

ÇALHANOĞLU ÖĞRETECEK

İtalyan devi Milan’da forma giyen İbrahimovic’e zeybek oyunu için eğitimi, takım arkadaşı olan A Milli Türk Futbol Takımı oyuncusu Hakan Çalhanoğlu verecek.
Zeybek oyununa olan ilgisiyle bilinen ve düğününde zeybek oyunuyla büyük beğeni toplayan Çalhanoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta İbrahimovic’e zeybek öğreteceğini duyurdu. İbrahimovic ile birlikte fotoğrafını paylaşan Çalhanoğlu, “Yakında zeybek öğreteceğim” ifadelerini kullandı. Çalhanoğlu’nun yakın arkadaşı olan İsveçli yıldız İbrahimovic’in zeybek öğrenmesi, Aydınlılar tarafından da sevinçle karşılandı. İbrahimovic'in Aydın’ın efe kültürünü yansıtan en önemli simgelerden biri olan zeybek oyununu öğrenmesi, kentin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak.