Aydın’da yaşanan çeşitli sorunlar karşısında sessizliğini koruyan ADÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi’nden tepki geldi. Şube Başkanı Özlenen Alcı, “ADÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü var mı? Aydın depremi yaşadı. ADÜ’den açıklama yok. Aydın jeotermali yaşıyor, ‘Bizim de görüşümüz bu’ diyen yok. Şehrin, ulaşımı ile ilgili görüşünüz var mı? O da yok. Gerçi dağ başında otopark probleminizi çözemediniz bizimkini nasıl çözeceksiniz?” dedi.

“GİRİŞİMDE BULUNDUK DÖNÜŞ OLMADI”


İMO Aydın Şubesi’nde bir yıllık görev sürelerini tamamladıklarını dile getiren Alcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ADÜ’den bir öğretim görevlisi bile aramadı. ‘Eğitime ihtiyacınız var mı? Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz var, yardımcı olabilir misiniz? Mezun olacak öğrencilerimize uygulama konusunda yardımcı olur musunuz? Yeni mezunlara iş imkanı var mı?’ diyen bir tane öğretim görevlisi olmadı. Biz Genç-İMO aracılığı ile tüm ADÜ öğrencilerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda kimse aramasa da biz öğrenciye ulaşırız. Biz oda yönetimi olarak üç kez girişimde bulunduk hiçbir dönüş olmadı.”

“AYDIN’A TEPEDEN BAKMAYI BIRAKIN”


İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ‘piyasa şartlarında inşaat mühendisi nasıl olur?’ gibi bir araştırma yaptığını kaydeden Alcı, “Yine bizi çağırmadılar. Mühendislik ve bilim anlamında bu şehre ve biz inşaat mühendislerine katkınız olmayacaksa gölge etmeyin yeter. Hedefiniz öğrenci yetiştirmek ve bilimsel çalışmalar olsun. Aydın’da inşaat mühendisleri ile rekabet edecekseniz tepeden değil, aşağıda eşit şartlarda yapacaksınız. Döner sermayeli, döner sermayesiz inşaat mühendisi meslektaşlarımızla haksız rekabet edip ekstra para kazanamazsınız. Aydın’a tepeden bakmayı bırakın” şeklinde konuştu.

“YAZIK DEĞİL Mİ?”


ADÜ Merkez Kampüsü’nde yapılan alışveriş merkezindeki dükkanların lüks kafelere kiraya verildiğini savunan Alcı, “Sayın rektör; üniversitenin tam ortasına AVM kurmak nedir? Hadi kurdunuz lüks kafelere neden kiraya veriyorsunuz. Yazık değil mi? Öğrencinin cebindeki harçlığı buralarda harcatıyorsunuz” dedi.