Orta Mahalle'de 224 ve 227 sokakların kesişiminde yer alan alanda, bir inşaat firması yapmak istediği apartman için temel kazdı. Açılan inşaat çukuru ile birlikte yolun bir bölümü zamanla çökerken, yer altından geçen elektrik, internet ve benzeri kablolar da gün yüzüne çıktı. Ekonomik değere sahip kablolar ise hırsızların hedefi haline geldi. Güvenlik şeridi haricinde hiçbir önlemin alınmadığı inşaat alanı, tepki çekti.

"UMARIM CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAZ"


Orta Mahalle Muhtarı Nuri Fırtına, yetkilileri, can ve mal kaybı yaşanmadan inşaat çukuru ile ilgili önlem almaya çağırdı. Çukurla ilgili girişimlerde bulunmasına rağmen henüz sonuç alamadığını dile getiren Fırtına, "Bu çukur, inşaat alanı olarak kazıldı. Şu anda hiçbir çalışma yok. Çukurun açılması ile birlikte yer altından geçen elektrik, internet ve benzeri kablolar göz önüne çıktı. Bu kabloları sürekli hırsızlar çalışmaya çalışıyor. Ayrıca kazıdan dolayı yolun yarısı çökmüş vaziyette. Yol çökmeye de devam ediyor. Umarım can ve mal kaybı yaşanmaz. Bu sorunu çözmek için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

"MAĞDUR OLACAĞIM"


Kazılan inşaat çukuru nedeniyle evinin yıkılmasından endişelenen Şamuran Yardım da, "Benim ev çökmek üzere. Evim çökerse kim yaptıracak? Belediye mi, müteahhit mi? Bu durumdan sadece ben mağdur olacağım" ifadelerini kullandı.