Koronavirüs salgını nedeniyle daha önceden ertelenen AK Parti Aydın 7. Olağan İl Kongresi’nin tarihi kesinleşti. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, parti binasında AK Partili Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.


SALGINLA MÜCADELE EDERKEN YATIRIMLARDA HIZ KESMEDİK


AK Parti’nin 2020 yılında önemli yatırımlara imza attığını ve 2021’de yatırımların hız kesmeyeceğini belirten İl Başkanı Ömer Özmen, “Zor bir yılı geride bıraktık. Bir yandan salgınla mücadele ederken bir yandan çarkı durdurmadan yatırımları, üretimi ve ticareti arttırmaya gayret ettik. Sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirerek sağlık sistemimizdeki gücümüzle dünya devletleri arasında ön plana çıktık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile etkin ve hızlı karar alma özelliği ile hep beraber şahit olduk. Salgın ile mücadelenin yanında içeride ve dışarıda terörle mücadelemiz de devam etti. Libya’da savaşın seyrini değiştirdik, Suriye ve Kuzey Irak’ta sınırlarımızı tehdit edenlerle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etti. Mavi vatanda doğalgaz rezervlerinin müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi. Milli Savunma sanayinde yerlilik oranımız hızla yükselmeye devam ediyor. Azerbeycan’da yıllarca Ermeni işgali altındaki toprakların geri alınmasında verdiğimiz katkı tüm dünya tarafından biliniyor. Bu süreçte bizden yardım isteyen hiçbir ülkeyi geri çevirmedik. Ayasofya’yı ibadete açarak gençliğimizin hayallerinden birini gerçekleştirdik. Büyük ve güçlü Türkiye inşa edildiği bu dönemde bu hayalimizin ete kemiğe büründüğüne şahit olduk” dedi.

2021 ALTIN YILIMIZ OLACAK


“Aydın’da da yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diyen Özmen şöyle konuştu: “Sözünü verdiğimiz yatırımların kısa süre içerisinde temeli atılacak. Hafta içinde başta Şehir Hastanesi olmak üzere devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili milletvekillerimizle birlikte bilgilendirme aldık. 2022 yılına kadar inşallah yatırımlarımızı gerçekleştirmiş olmamın mutluluğuyla karşınızda olmayı umuyoruz. Yine 2022’de hem ana kademe ilçe ve gençlik kolları kongrelerimizi tamamladık. Yaz aylarında salgının imkan verdiği ölçüde milletvekillerimizle programlar yaparak hemşerilerimizin yanında olduk. 2020 yılı AK Parti’nin Aydın’da en çok üye kaydedilen yıl olarak tarihe geçti. 2021 yılı bizim altın yılımız olacak. 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğümüz, salgından sonra sahada daha çok göneneceğimiz bir yıl olacak. Bu yıl yapacağımız çalışmaların planlamasına başladık. Salgın sonrası bahar yılının hazırlıklarını birlikte yapıyoruz. Önümüzdeki dönem, 2023’e giden yolda büyük önem arzediyor. Bu süreçte büyük ve güçlü Türkiye’nin tahkim edildiği, lider ülke Türkiye’nin olacağı bir dönem olacak. AK Parti’nin bu dönemde millete öncülük etmesi gibi tarihi bir görevi de var. Hukuk alanındaki reform çalışmalarımıza da 2021 yılında başlıyoruz.”

CUMHURBAŞKANI VİDEO KONFERANS İLE KATILACAK


AK Parti Aydın Teşkilatı 7. Olağan Kongresi’nin 18 Ocak’ta gerçekleşeceğini ve kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile katılacağını dile getiren Özmen, “Bir süre önce başlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen il kongrelerimiz de inşallah 13 Ocak’tan itibaren ülke genelinde başlıyor. İlimizin kongresi de 18 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 11.30’da Aydın Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Tüm hemşerilerimizi kongremize davet ediyoruz. Salgın tedbirlerine de kongremizde azami derecede uyacağız. Aynı gün gerçekleşecek 10 civarındaki kongre Cumhurbaşkanımız video konferans ile katılacak, kongremize genel başkan yardımcılarımız iştirak edecek. 7. Olağan Kongre sürecinde bu emaneti taşıma görevini bize tevdi eden başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Partimizin kuruluşundan bu yana bu emaneti taşımaya çalışan tüm teşkilat üyelerimizle biz büyük bir ailesiyiz. Kutlu bir davanın temsilcileriyiz. Rabbim izin verdiği sürece bugüne kadar nasıl gayret gösterdiysek bundan sonra da düşmanlıkları azaltarak inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2023 SEÇİMLERİNE ODAKLANDIK


Öncelikli hedefin 2023 seçimleri olduğunun altını çizen Özmen, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletimizin nezdinde milletimizin gönlünde kabul görmesi için 2023 seçimlerine öncelik veriyoruz. Nasip olursa 2023 seçimlerinden sonra 2024 yerel seçimlerini ayrıca konuşuruz. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bu yola talip olanlar çıkacaktır. Tüm çalışma planımız 2023 seçimleri, buraya odaklandık” ifadelerini kullandı.