Efeler ilçesinde yaşayan Ramazan Aslan, 12 yıl önce şoförlüğünü yaptığı otobüsün kaza yapması sonucu 10'u çocuk 50 kişinin hayatını kurtarmış ancak iki bacağını kaybetmişti. Malulen emekli edilen kahraman şoför, emekli maaşından başka geliri olmadığından protez bacak alabilmek için sokaklarda su satıyordu.

HABERLER SES GETİRDİ


Engelli adamın protez bacak hayalini Ses Gazetesi, geçen 19 Ağustos’ta ‘Protez bacak için su satıyor” başlığıyla okurlarına duyurmuştu. Çıkan haberlerin ardından Aslan için ünlü sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) Aydın üyeleri harekete geçti. Aslan ile iletişime geçen AHBAP Aydın üyeleri, 200 bin lirayı bulan protez bacak için Aydın Valiliği’nden izin alarak kampanya başlattı.

SANATÇI HALUK LEVENT’TEN ÇAĞRI


Aslan’a yardım için Vakıf Bank’ta TR32 0001 5001 5800 7311 8229 91 iban numarasıyla hesap açılırken ünlü sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından hayırseverlerden Aslan’a destek çağrısında bulundu. Sanatçı Haluk Levent, “Ramazan abimiz geçirdiği trafik kazası sonucu iki ayağını da kaybetti. Çocuklarına bakması için çalışmak istiyor. Valilik protez bacak için onay verdi. 200 bin liraya ihtiyaç var. Haydi canlarım, yaparız biz” diyerek kampanyanın startını verdi.