Germencik ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi Muhammet Duru ve ev hanımı Yüksel Duru (24) çifti, oğulları Mustafa Duru’nun 6 aylıkken boynunu destek olmadan tutamadığını fark etti. Mustafa'nın İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tahlil ve incelemelerin sonucunda, SMA Tip 1 hastası olduğu belirlendi. Ağır derece SMA ve ölümcül kas hastalığı bulunan Mustafa’nın tedavisi devam ederken, tedavisi ve yaşamına devam edebilmesi için gereken cihazlar hayırsever vatandaşların desteğiyle daha önce alındı.

45 BİN LİRAYA İHTİYACI BULUNUYOR


Bu süreçte fizik tedavisi de gören Mustafa’nın fiziksel fonksiyonlarını güçlendirmek için engelli yürüteci ile micro tekerlekli sandalye alınması gerekiyor. Maddi durumu iyi olmayan baba, Aydın Valiliği’nden izin alarak sosyal medyadan 45 bin liralık yardım kampanyası başlattı. Mustafa’ya yardımda bulunmak isteyenler baba Muhammet Duru adına Ziraat Bankası’nda açılan TR85 0001 0004 3565 0334 2650 04 İban numarasına bağış yapabilecek.

SESİMİZE KULAK VERİN


Hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini dile getiren baba Muhammet Duru, “Hayırseverlerin desteğiyle oğlumun yaşamsal cihazlarını aldık. Şimdi ise oğlumun fiziksel fonksiyonlarını güçlendirmek için engelli yürüteci ve micro tekerlekli sandalye almamız gerekiyor. Biri kollarını, bir diğeri ise bacaklarını güçlendirecek olan bu cihazlar yaşamsal değerleri açısından çok önemli. Bu iki cihaz için Aydın Valiliği’nden 45 bin liralık yardım toplama izni aldık. Lütfen sesimize kulak verin ve oğlumun yaşaması için destek olun” dedi.