AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, hastane müjdesini Karacasu ziyaretinde açıkladı. 10 yataklı olarak planlanan hastanenin aynı yere yapılacağını kararlaştırdıklarını söyleyen Erim, "Mevcut bina eski ve deprem güvenliği yok. Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yaptık. 17 Şubat'ta yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Mevcut yerine yapılması ile Büyükdağlı Mahallesinde belediyenin yer gösterdiği yere yapılması gündemdeydi. İlçemizi ziyarette iki yeri de inceledik. Mevcut yerine yapılması kararı alındı. Kısa sürede tamamlanacak" dedi.

ERİM'DEN ANİ GELİŞEN ZİYARET


Bekir Kuvvet Erim'i ani gelişen ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Karacasu Belediyesi eski Başkanı Emin Mete, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Memduh İlgili ve Erbil Avcı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekli, Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem karşıladı. İlk olarak mevcut hastane yeri incelenirken ardından Büyükdağlı Mahallesindeki arazi incelendi. Son durumda hastanenin bugün kurulu olduğu alana yapılması kararı alındı.

HASTANENİN GEÇMİŞİ


1948 yılında 2 katlı sağlık ocağı olarak hizmete giren, sonraki yıllarda artan ihtiyacı karşılamak için ek binalarla hizmete devam eden Karacasu Devlet Hastanesi, hayırseverlerin de maddi katkılarıyla 2008 yılında entegre ilçe hastanesine dönüştürüldü. 2012 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı olarak 5 yataklı kapasite ile çalışmaya devam eden Karacasu Devlet Hastanesi, alınan karar doğrultusunda Nazilli Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği haline geldi. Hastane mali olarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne bağlı hizmet veriyordu.