Ziyarette İl Başkanı Erürker, “DEVA Partisi olarak, toplumun her kesimini kucaklamak için yola çıktık. Yaşanan koronavirüs pandemisi sürecinde çok zor durumda kalan esnaf ve sanatkarlarımızın başkanlarıyla görüşüp, sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretmek için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Esnafımızın sorunlarını genel merkezimize de aktararak çözüm için hareket edeceğiz. Pandemi koşullarından dolayı ziyaretlerimizi 4 kişilik bir heyet ile gerçekleştirme kararı verdik. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları çok, çözüm için herkes katkı sunmalı.” dedi.

ÇETİNDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR


Sivil toplum kuruluşlarının Aydın’ın ekonomi ve sosyal hayatının temel yapı taşları olduğunu belirten İl Başkanı Erürker, “Aydın’ın birlik beraberliğe ve bu zor günlerde dayanışmaya ihtiyacı var. Katılımcı demokrasinin gereği her kesimin kapısını çalacağız, görüşlerini alacağız, çözüm önerilerini muhataplarıyla paylaşacağız.” diye konuştu. AYESOB Başkanı Çetindoğan, ziyaret için teşekkür ederek, “Yaşadığımız zor süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var. Devletimiz bazı çözümler üretmeye çalışıyor ama derdimize derman olmuyor.” şeklinde konuştu.

“LOKANTACILARIN SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”


Çalışmalarına, Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan'ı da ziyaret ederek devam eden İl Başkanı Erürker ve beraberindeki heyet lokantacı esnafının sorunlarını dinledi. Başkan Erürker burada yaptığı konuşmada, “Lokantacılar Odasına kayıtlı olan bazı işletmelerin 10 aydır kapalı olmasına rağmen, her ay boş KDV beyannamesi verdiklerini dile getirdiler. 160 lira damga ücreti gibi değişik kalemlerde vergi ödemeye devam ettiklerini açıkladılar. Pandemi sürecinde en çok sıkıntı çeken sektörlerden biri olan Lokantacılarımızın sorunları acilen çözülmelidir.” dedi. Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, Başkan Erürker ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür ederek, "Sesimizi duyuramıyoruz, duyursak çözüm bulamıyoruz" şeklinde sitemde bulundu.

“YAPILAN ÇALIŞMALAR YETERSİZ DURUMDA”


Deva Partisi Aydın Teşkilatının, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ'a yaptıkları ziyarette ise, Başkan Akdağ, ekmek üreten fırıncıların artık artan maliyetleri karşılamakta güçlük yaşadıklarını, fırıncıların büyük bölümünün şartların böyle devam etmesi halinde kapanabileceklerini kaydederek, “Acilen sorunların çözümü için çare bekliyoruz.” diye konuştu. Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz da ziyaret için teşekkür ederek, “Sorunlarımızın büyük bölümü ortak. Ancak inşaat ve emlakçılarla ilgili pandemi sürecinde yaşadığımız sorunlar karşısında çözüm talep ettiğimiz konularda karşımızda bir muhatap bulamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı ise gerçekleştirilen ziyaret sonrasında, "450 üyemizin iş yeri kapalı. Ve her kapalı olan dükkan demek bir ailenin hatta çalışanların ve onlarının ailelerinin geçim sıkıntısı ile baş başa kaldığı çok zor bir dönem demek. Yaşanan bu zor dönemde yapılan ve yapılacak katkıları çok değerli buluyoruz. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalar yetersiz durumda. Acilen ciddi çalışma ve destek bekliyoruz" diyerek, ziyaret için Başkan Erürker ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.