Didim’de yayın yapan yerel bir gazetenin köşe yazarı Ünsal Yalçınkaya’nın, “Başını örterek, lahana kafalı olmayı bile görev addeden bayanlaradır" şeklinde ifadelerine AK Parti Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Akça tepki gösterdi. Bir grup partili kadınla Didim Adliyesine giden Akça, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"2021 YILININ İLK FAŞİST SALDIRISIDIR"


Ardından basın açıklaması yapan Akça, “Son zamanlarda hakkında adeta eski Türkiye’de olduğu gibi yorumlar yapılan “Türban” meselesiyle ilgili, Didim’in yerel gazetelerinden birinde yazılmış bir köşe yazısının bizleri oldukça rahatsız etmesinden dolayı bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde hissettik. Mevzuya konu olan köşe yazısında kendini gazeteci (!) zanneden şahıs Türkiye’deki güncel meseleler ile ilgili yorum yaparken “Türban” konusuyla ilgili şu sözleri sarf etmiştir: “Bizim sorunumuz başını örten, inancını yaşamaya karar vermiş bayan kardeşlerimiz değildir ki onların başörtüleri Anadolu kadınının başörtüsü eşarp gibidir. Hristiyan rahiplerin türbanı değildir! Başını örterek hatta lahana kafalı olmayı bile görev addeden bayanlaradır!” Evet, bu sözler 2021 yılında kendini gazeteci Addeden bir şahıs tarafından sarf edilmiştir. Geçtiğimiz günlerde bir CHP’linin “Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum.” demesinin ardından eleştiride bulunan AK Parti Sözcümüz Ömer Çelik bu sözleri “2020 yılının son faşist saldırısı” olarak değerlendirmişti. Bizler de bugün diyebiliriz ki bu köşeye yazısı “2021 yılının ilk faşist saldırısıdır!” dedi.

"AYIPTIR, YAZIKTIR"


Akça, şunları kaydetti: "Başından sonuna kadar çelişkilerle dolu yazıda bir yandan özgürlükten bahsedip bir yandan özgürce giyinen kadınlarla ilgili çirkin yorum yapma gafletine düşen bu sözde gazeteci, kirli zihniyetini ortaya koymuştur. “Bizim sorunumuz” ile başlayan cümlesinde hepimiz şu soruları sorma gereği duyuyoruz: Siz kimsiniz? Hangi hakla, hangi cüretle başını örten kadınların örtünme biçimlerini sorgulayabiliyorsunuz? İnancını yaşamaya karar vermiş bir insan sizin istediğiniz gibi örtününce Anadolu kadını oluyor da örtünmeyince “Hristiyan Rahibe” ya da “Lahana Kafalı” mı oluyor? Ayıptır, yazıktır. Bu zihniyet dün “Türbanlı” olduğu için kadınları memur yapmayan zihniyettir! Bu zihniyet üniversitelere başı örtülü biçimde girmek isteyen kadınları “İkna Odaları”na yollayan zihniyettir! Bu zihniyet meclise başı örtülü gelen kadın milletvekilini hadsizce yuhalayıp meclisten kovma gafletine düşen zihniyettir!"

"ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"


Akça, açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Kendini gazeteci addeden bu şahsın sözleri doğrudan insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını hedef alan nefretin söylemi, tecellisidir! Örtünen kadınları kendi içlerinde ayırma hadsizliğini gösteren bölücülük ifadesidir. En kötüsü de şahsın bu karanlık fikirlerini normalleştirme, doğal gösterme çabasıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihe gömdüğü “Başörtüsü yasağını” tekrar bu milletin kanayan yarası yapma gayretidir. Biz her türlü ayrımcılığı reddederek, bu şahsı kınıyoruz. Bu yazıdan, bu söylemlerden rahatsız olacağını bildiğimiz onlarca kişinin yerine de kendini gazeteci addeden bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kadınlarımızın temel haklarını, özgürlük alanlarını köhne, gerici söylemleriyle baskılamaya çalışmak ayrımcılıktır, ırkçılıktır! Bizler bu zihniyetlerin geleceğe ulaşmasına asla geçit vermeyeceğiz.”