2021 Ocak ayında 3 yıllık oda başkanlığını geride bırakan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, 2020 yılı ile görev yaptığı 3 yıllık süredeki hizmet ve çalışmalarını aktardı. Başkan Erul, 3 yıllık sürede her dönem ve her koşulda esnafın yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek, “Bu süre zarfında her esnafımızı en azından bir ya da birkaç kez ziyaret ettik. Onların yanında olduğumuzu dile getirdik. Sadece sorunları olduğunda ya da normal ziyaretlerimizin yanı sıra özel günlerinde de onlarla birlikte olduk.” dedi. Başkan Erul, 3 yıllık sürede odanın mali durumunun düzeltildiğini belirterek tasarruf tedbirleri sonucunda odada eksikliği olan araç ihtiyacını da karşıladıklarını aktardı.

“SANAYİ SİTESİ ESNAFIMIZ DURUMDAN MEMNUN”


Göreve geldiklerinde Akbük yolu üzerindeki sanayi sitesinin üst ve altyapı çalışmaları konusunda Didim Belediyesi ile ortak çalışarak sorunun giderildiğini kaydetti. Başkan Erul, “Sanayi sitemizin durumunu yeniledik ve şu an esnafımız bu durumdan çok memnun. Bu noktada Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu kapsamda ortak çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“DEVLET DESTEKLERİNİ ANLATTIK”


Başkan Erul, devletin ve hükümetin çıkardığı kanun, yönetmelik ve desteklemelerle ilgili olarak da ilgili kurumların desteğiyle bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirtti. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri sonrasında devletin esnaflara yönelik desteklerinin olduğunu belirten Erul, bu konuda Halkbank aracılığıyla verilen krediler noktasında üyelerine yardımcı olduklarını belirtti.

“PANDEMİDE ÜYELERİN YANINDA OLDUK”


Oda olarak üyelere maske desteğinde bulunduklarını belirten Erul, Aydın BŞB ve Didim Belediyesinin de katkılarıyla esnaflara maske, dezenfekte çalışması ve koruyucu siperlik gibi desteklerin verilmesine yardımcı olduklarını belirtti. Esnafın bu süreçte ekonomik olarak zorlandığı belirten Erul, “Birçok kurumla anlaşıp indirim protokolü imzalayarak destek olmaya çalıştık. Protokol imzaladığımız kurumların bilgilendirmeli olarak broşürler hazırlandı. Bu broşürleri esnaflarımıza ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.

“KREDİLER 1 YIL ERTELENSİN”


Üyelere yönelik verilen kredilerin 1 yıl daha ertelenmesi gerektiğini kaydeden Erul, “İlçemizde kış dönemi yaza göre zor geçiyor. Kısıtlamaların artmasıyla birlikte paket servisi yapan esnaflarımız dışında her yer kapalı. Verilen kredilerin tutarı bitmek üzere; devlet tarafından kira desteği veriliyor ama o da yeterli değil. Devletimizden verilen kredilerin 1 yıl ertelenmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“PANDEMİNİN BİTMESİNİ UMUT EDİYORUZ”


Pandemi sürecinin yaz aylarına kadar bitmesini umduklarını kaydeden Erul, “Umarım aşı çalışmaları bir an önce biter ve yeni sezona sağlıkla ve güzellikler içerisinde hazırlanırız. Tabii bu sürece kadar maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edeceğiz. Ülkemiz ve Didim için 2021 yılının bütün esnaflarımıza en başta sağlık sonrasında bol kazançlar ve hayırlı işler getirmesini diliyorum.” dedi.