Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başkanlığındaki toplantıya AK Partili Ramazan Özalp ile Erdinç Ülker mazeretli olarak katılmadı. Gündem öncesinde AK Parti Grubu’nun verdiği yazılı önerge okunurken, önergeye yazılı olarak cevap verileceği bildirildi. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde 2021 yılı meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ay belirlendi. 2021 yılında belediye meclisinin tatil yapmaması ve toplantının her ayın ilk çarşamba günü saat 14:00’te yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde ise Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na CHP’den Mustafa Yarmacı, Celalettin Erol ve Tahsin Kurt, AK Parti’den ise Metin Çakır ve Eda Yücel İlhan seçildi. Gündemin üçüncü maddesindeki meclis üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin dördüncü maddesindeki 2021 Mali Yılı içerisinde amatör spor kulüplerine nakdi yardım konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Deniz Yıldızları Gündüz Bakımevi Kreşi’nin Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı faaliyet göstermesi konusu Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

SGK BORÇLARI İÇİN ADIM ATILDI

Gündemin altıncı maddesinde SGK’ya olan borçlar konusu ele alındı. Konuyla ilgili olarak meclise yapılan bilgilendirmede, SGK’ya olan borçların yapılandırılması ve ayrıca borçların ödenmesi noktasında belediye ait bazı gayri menkullerin değer tespiti yapılarak, SGK ile trampa edilmesi konusunda bilgi verildi. Madde daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise dolu kadro değişikliği konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündeme alınan ek gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne ek ödenek verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.