Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan, pandemi nedeniyle alınan önlemlerden dolayı kapalı olan belediyeye ait 175 iş yerinde kiracı olarak bulunan esnafların 2020 yılında tahakkuk edilmesi gereken 2 milyon 188 bin lira olan borçlarının Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 4 eşit taksitte alınması, icra işlemlerinin durdurulması kira bitimi sonuna 3 ay kirasız bedelle kalmaları oy birliği ile karara bağlandı. Kuşadası Belediyesi, geçen yıl temmuz ayında yaptığı meclis toplantısında da esnafın 2 milyon 188 bin TL'lik kira borcunu silme kararı almıştı.

"YALNIZ BIRAKMADIK"


Gündem maddesi ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Günel, pandemi süreci nedeniyle yaşanan zor günlerin üstesinden ancak dayanışma ve iş birliği ile gelinebileceğini belirterek, "Geçen yıl hiçbir belediyenin uygulayamadığı bir karar aldık. Esnafımızın kapalı kaldığı 3 aylık süredeki kira borçlarını tamamen sildik. Kentimizin bu süreci en az zararla atlatması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar desteğe ihtiyaç duyan hemşehrilerimizi yalnız bırakmadık. Bugün aldığımız kararın da Kuşadası'na hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kuşadası Belediyesi olarak bu zor günlerde herkesin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

KULÜPLERE NAKDİ YARDIM


Ülkemizdeki ilk kadın sendikacı, sendikal mücadelenin öncülerinden Zehra Kosova’nın adının Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bir parka verilmesi AK Parti Meclis üyelerinin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Yol, park yapımında ve bu tür işlerde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan taahhütlü 15 milyon lira kredi kullanılması, bu konuda Başkan Günel'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 2021 yılı için Kuşadası Belediyespor’a 200 bin, Kuşadası Gençlikspor’a 100 bin lira nakdi yardımda bulunulması oy birliğiyle kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR


Deprem kuşağı bölgesinde bulunan Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulması kabul edilen gündem maddeleri arasında yer aldı. Meclis üyelerinin huzur hakkı, ihtisas komisyonlarının ücretleri, belediye başkan yardımcılarının ödeneği ve meclis tatil ayı ve meclis gününün belirlenmesinin de kararlaştırıldığı toplantı sonunda Şubat ayı meclis toplantısının 2 Şubat Salı günü belediye düğün salonunda yapılmasına karar verildi.