Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ile 365 Oda/Borsa yönetim kurulu başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB-Halkbank Tedarik Zinciri Finansmanı Lansmanı kapsamında Aydın Ticaret Borsası ile Halk Bank Bölge Müdürlüğü arasında “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması” imzalandı. Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve Halk Bank İzmir 2. Bölge Koordinatörü Akın Demirbaş arasında imzalanan protokol ile “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması” Aydın Ticaret Borsası üyeleri için devreye girmiş oldu.

ÜYELERE FİNANSMAN DESTEĞİ

Protokolün ardından açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Aydın Ticaret Borsası olarak Halk Bank İzmir 2. Bölge Koordinatörü Akın Demirbaş ile gerçekleştirmiş olduğumuz anlaşmanın öncelikle üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bilindiği üzere pandemi süreci iş dünyasını olumsuz etkiledi. “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması”, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir protokoldür. Borsamız üyelerine alım satım işlemlerinde kolaylık sağlayacak olması, finansman ihtiyacını karşılarken üretim ve ticarette devamlılığını koruyacaktır. Üyelerimiz, Halk Bank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde bu sistemden faydalanabilecektir ”dedi.

NEFES ALDIRACAK

Bu anlaşmanın üyelere ekonomik anlamda nefes aldıracağını ifade eden Çondur, ticarette güven ortamının devam etmesi adına bu çalışmanın hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkürlerini iletti.

TAKSİT İMKANI

“Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması” hakkında detaylı bilgiler veren Halk Bank İzmir 2. Bölge Koordinatörü Akın Demirbaş, bu protokolün Aydın Ticaret Borsası üyelerinin ticari faaliyetlerini devam ettirmeleri noktasında katkı sağlayacağını aktardı. Demirbaş, alım-satım işlemlerinin Halk Bank garantörlüğünde gerçekleştirilerek tahsilat konusunda her iki tarafın da riskini sıfıra indirmeyi amaçladıklarını, esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkanı tanıdıklarını ifade etti.

HİSARCIKLIOĞLU ADIMI ATTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu lansmanda yaptığı açılış konuşmasında, Halk Bank ile çok önemli bir iş birliği başlattıklarını ifade ederek, Halkbank Paraf ticari kredi kartı sayesinde esnafın vadeli mal alım satımı, bankalardan kredi çekmekte ve çek senet gibi işlemlerinde yaşadığı problemlerin sona ereceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacağını dile getirdi. Düşen finansman maliyetlerinin KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini, KOBİ’lerin ve dolayısıyla ülkemizin finansal istikrarının güçleneceğini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan’a ve bu çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletip hayırlı ve bereketli olmasını diledi.