Misli.com Sultanlar Ligi’nde Play-Off mücadelesi veren Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nda iki yıldır Başantrenör olarak görev yapan Alper Hamurcu, ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çekiyor. Aynı zamanda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da yardımcı antrenörü olan Hamurcu, ortaya koyduğu bu başarılı performansla Aydınlıların güvenini kısa sürede kazandı. Teknik bilgisi, oyun planı ve soğukkanlılığıyla bu sezon elde edilen başarının adeta mimarı olan Hamurcu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Muhabirimiz Mehmet Kavas’ın sorularını içtenlikle yanıtlayan Hamurcu, Aydın Büyükşehir Belediyespor ve özel hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

23 Kasım 1983 yılında Ankara’da doğdum. İkisi de idealist birer beden eğitimi öğretmeni ve eski voleybolcu olan anne ve babanın ilk çocuğum. Eski milli eskrim sporcusu olan bir kız kardeşim var. Evliyim ve Doğa adında bir kız çocuğum var. İlk ve ortaokul yıllarını Ankara’da, lise ve üniversite yıllarını İzmir’de geçirdim. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Voleybol Antrenörlüğü Eğitimi mezunuyum. Voleybol Antrenörlüğü’ne 2002 yılında Karşıyaka Spor Kulübü spor okullarında başladım. Açıkçası üniversitede işletme okumak istemiştim ancak antrenörlük çok daha baskın çıkınca tercihimi bu yönde yaptım. Yedi yıl Karşıyaka Spor Kulübü’nde 4 yıl Halkbank Spor Kulübü, 4 yıl Eczacıbaşı Vitra Spor Kulübü’nde yardımcı antrenörlük, iki yıl Nilüfer Belediyesi ve son 2 yıldır da Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde başantrenörlük yapıyorum.

Aydın Büyükşehir Belediyespor’da göreve gelme hikayenizi anlatır mısınız?

2007 yılından beridir, kadın ve erkek Milli Takımların her kategorisinde görev almış bulunmaktayım. A Milli Takımı Kadın Voleybol Yardımcı Antrenörlüğü görevim halen devam etmektedir. Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü’nün ikinci senesinde daha önce de tanışıklığımızın olduğu ve ufak da olsa teşviki mesaide bulunduğumuz takımımız idari menajeri Sabri Can’ın beni önermesi ve yönetimin de kabul etmesi sonrası Aydın Büyükşehir Belediyespor’da antrenörlük görevim başlamış oldu.

İki sezondur takımın başındasınız. Geçen yıl ve şu ana kadarki bu sezonu değerlendirebilir misiniz?

Geçen sezon ile bu sezon arasındaki en önemli fark, uzun bir pandemi sürecinden çıkmış oyuncuların sezona başlarken yaşamış oldukları zorluk ve akabinde yaşanabilecek sakatlık riski olarak söyleyebilirim. Ayrıca bu sene ligde 16 takımın oluyor olması ve oynanan maç sayısının da daha fazla olması diğer farklardan bir diğeri olabilir. Takımımız özelinde bakacak olursak bu sene, geçen seneki takıma oranla hem servis hem karşılamada hem de defansta çok daha verimli olduğumuzu söyleyebilirim. Atak gücümüz de daha iyi olsa bile çok daha verimli olabileceğimize inanıyorum.

Bu sezon iyi maçlar çıkardınız. Takım olarak sezon sonunda ligi nerede bitirmeyi hedefliyorsunuz?

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da hedefimiz Avrupa Kupaları’na kalabilmek. Bu seneki lig formatındaki değişiklik işleri biraz daha zorlaştırsa bile bu durum hemen hemen bütün takımlar için geçerli. Sezon sonunda hedeflediğimiz yerde bitirmek için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Aydın taraftarı ve Aydın ili hakkında neler söyleyebilirsiniz? Taraftara bir mesajınız var mı?

Bu konuyu hemen hemen her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. Aydın, yaşaması çok rahat, çok keyifli ve özellikle mesafelerin yakın olması bizler için çok büyük bir rahatlık sağlıyor. Aydın seyircisi ise şu ana kadar gördüğüm en iyi voleybol seyircisi diyebilirim. Hem takımımıza hem de rakip takımlara olan ilgilileri ve nezaketleri, her yerde rastlayabileceğimiz türden bir davranış şekli olabileceğini düşünmüyorum. Pandemi sebebiyle her ne kadar onlardan uzak kalmış olsak bile onların desteğini her zaman yanımızda hissettiğimizden hiç kuşkuları olmasın. Bir kulübe ya da bir zümreye ait hissetmenin en önemli koşullarından bir tanesi, o topluluğun sizi samimi bir şekilde kabulleniyor olmasıdır. Bunu sağladıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.