Sağlık Bakanlığı’nca onaylanarak yatırım programına alınan ve ihalesi yapıldıktan sonra sözleşmesi imzalanıp firmaya yer teslimi yapılan Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımına başlandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Aydın milletvekillerine proje hakkında brifing verdi. Sağlık Müdürlüğü binasındaki salonda yapılan toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir katıldı.

İL DIŞINA SEVK BİTİYOR

Efeler ilçesi Şevketiye Mahallesi’ndeki 140 bin metrekarelik alanda yapılacak Şehir Hastanesi projesiyle ilgili sunum gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, hastanenin sağlık alanında tüm ihtiyaçlara cevap vereceğini belirtti. Aydın’da bazı alanlarda verilmeyen sağlık hizmetlerinin yeni hastane binasında sunulacağını ifade eden Açıkgöz, il dışına hasta sevki döneminin sona ereceğini ifade etti.

DEVLETİN KENDİ İMKANLARIYLA YAPILACAK

Aydın Şehir Hastanesi’ni devletin kendi imkanlarıyla yapacağını vurgulayan Dr. Açıkgöz, şunları söyledi: “Efeler ilçesi Şevketiye Mahallesinde 140 bin metrekarelik bir alana Şehir Hastanemiz inşa edilecek. 2 Kasım 2020 tarihinde yüklenici firmayla sözleşmesi imzalandı. İnşaat işlemleri başladı. Hastanenin inşaat alanı 165 bin, konut alanı 40 bin metrekaredir. Şehir Hastanemiz 585 kişilik odadan oluşuyor. Bunların bazıları çift olarak planlandığında bin 170 yatak kapasitesine ulaşacak. 230 yoğun bakım yatağı olacak. Bunlarla beraber Şehir Hastanemizin toplam yatak kapasitesi bin 400 olarak planlandı. Şehir Hastanesi kamu özel ortaklığıyla değil tamamen devletin kendin imkanlarıyla yaptığı bir hastane olacak. İlimiz deprem acısından riskli bir bölgede ancak hastanemiz ülkemizin depreme en dayanıklı kamu binalarından biri olarak inşa edilecek. Pandemi süreci bize şunu gösterdi ki; sağlık altyapımızın her geçen gün güçlenmesi gerekiyor. Her bir yatırım ve tıbbi cihaz hayatların kurtarılmasına öncü oluyor. İlimize değer katacak bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

SAVAŞ: “GÜZEL BİR HASTANEYE KAVUŞACAĞIZ”

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Şehir Hastanesi’nin Aydın’ın ihtiyaç duyduğu bir kamu yatırımı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya bu yatırım için teşekkür ediyorum. Aydın için ihtiyaç olan bir hizmet. 950 yataklı denilmekle birlikte yatak kapasitesi bin 400’e çıkacak hastanemizin. İki yıllık süreçte bitirilmesi planlanıyor. Aralık 2022’den önce de bitme durumu var. Mevcut hastanelerimiz fiziki anlamda ve yatak kapasitesi bakımından yetersizdi. Yapılacak olan bu Şehir Hastanemizle birlikte bu ihtiyaç bitecek ve güzel bir hastaneye kavuşacağız” diye konuştu.

YAVUZ: “GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ”

“Aydınlıların hasretle beklediği bir hastane” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Aydın sevk eden değil sevk alan bir il olacak. Bu ilimiz açısından çok önemli bir durum. Mevcut hastanelerimizin yerleriyle ilgili tasarrufa da yön verilecek. Türkiye, dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde dahi, devlet gelirleri azalırken böyle önemli yatırımların temelini atabiliyor. Güçlü bir ülkeyiz. Aydın için hayırlı olmasını diliyorum. Bin 400 yatak kapasitesine ulaşmasıyla birlikte bence önemli bir konu da 230 yoğun bakım yatak kapasitesinin bulunması olduğunu düşünüyorum. Salgın döneminde bunun ne kadar ihtiyaç olduğunu hepimiz gördük. İlimiz önemli bir sağlık yatırımına kavuşacak” ifadelerini kullandı.

ERİM: “AYDIN SAĞLIKTA HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELECEK”

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise, “Bu işi uzun süredir takip ediyorduk. Bu yatırımın kısa sürede tamamlanacağını umuyoruz. Aydın sağlıkta da hak ettiği yere ulaşacak. Dünyada Türkiye sağlıkta önde gelen ülkelerden, sağlık yatırımlarının devamı gelecek” diyerek yatırımların süreceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Aydın Şehir Hastanesi alanında incelemede bulunan Aydınlı vekiller, İl Sağlık Müdürlüğü ve firma yetkililerden projenin detaylarıyla ilgili bilgi aldı. Hastane 1 milyar 152 milyon 180 bin liraya mal olacak.