Efeler Belediye Meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edildi. Efeler Belediye Meclisi’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da izin yapmaması kararlaştırıldı. Toplantıda Başkan Atay, geçen yıl koronavirüsten ölen vatandaşlarla ilgili verileri paylaştı.

"LÜTFEN DİKKAT EDELİM"

Efeler’de virüs nedeniyle can kaybının 277 olduğunu belirten Atay, “Şu ana kadar Efeler ilçemizde 277 kişi hayatını kaybetmiştir. 33 yurttaşımız Kasım ayına kadar olan sürede ölmüş. Kasım ayında 92, Aralık’ta 152 kişi yaşamını yitirmiş. Efeler’de son iki aydaki artış oranı yüzde 88’dir. Lütfen dikkat edelim” dedi.

SAYIŞTAY’DAN ÜÇ ELEŞTİRİ

Mecliste Sayıştay denetimiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Atay, “Belediyemize ait gayrimenkullerimizin değeri var. Mali işlerde kayıtlar yapılmamış. Eskiden gelen bir durum. Bu yapılmaya başlandı. Bundan mutluluk duyduklarını denetçiler ifade ettiler. 200 milyonluk bir fark var. Ancak ortada bir para yok. 200 milyonluk gayrimenkul değeri, kayıtlara geçmemiş. Fark bundan kaynaklanıyor. Diğer eleştiri telekomünikasyon ücretlerinin tahsil edilmemesiyle ilgili. Alınması gereken ücretlerin bir kısmı ile ilgili heyet geldi. Biz 179 bin lira aldık. Bunu yazmak zorunda olduklarını söylediler. İşçilere yıllık izin haklarının kanuni olarak kullandırılmaması üçüncü konu. Bunu bir arkadaşımız emekli olduğunda fark ettik. Bununla ilgili planlama yapıldı. Zorunlu izin kullandırılmaya başlandı. Bu üç eleştiri dışında belediyemize yönelik herhangi bir eleştiri olmadı” diye konuştu.