29 yaşındaki Melisa Gülderen, ilçede özel bir etüd merkezinde öğretmenlik yapıyor. İşine gidip gelirken gördüğü sokak hayvanlarına da bakmaya başlayan hayvansever Gülderen, aynı zamanda Hayvanları Çaresizlilikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği’nin (HAÇİKO) Kuşadası temsilciliğini yürütüyor.

“HERKESİN YAPMASI GEREKEN BİR SORUMLULUK”


HAÇİKO'nun Türkiye’de 10’dan fazla il temsilciliğinin olduğunu ve örgütlenmeye devam ettiğini söyleyen Gülderen, "Hepimizin amacı aynı. Hepimiz Türkiye'nin farklı yerlerinde beslemeler yapıyoruz, yaralı hayvanları iyileştiriyoruz. Amacımız sahipsiz canlarımız için acı ve işkencenin olmadığı, karınlarının tok olduğu, bakım ve tedavilerinin yapıldığı bir dünya kurabilmek. Günün en mutlu dakikalarını onların yanında geçiriyorum, hayvanların önce kendilerini sevdirip sonra yemek yemelerini görmek beni mutlu ediyor. Bu bir gönül işi, sevgi işi. Gücüm yettiği kadar can dostlarıma bakmaya devam edeceğim. Bu sevgi insanın yaradılışında var olan vicdan ve merhamet duygusudur. Her insanın yapması gereken bir sorumluluk diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“PARA DESTEĞİ DEĞİL, MAMA DESTEĞİ BEKLİYORUM”


Pandemi döneminde mekanların kapalı olması, sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı yemek bulmakta zorlandıklarını söyleyen Gülderen, "Daha geniş bir alanda can dostlarımıza bakmaya başladım. Kuşadası'nda birçok hayvansever tanıdığım var. Hepimiz kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben kendi başıma günde 30-40 kilo kedi ve köpek maması dağıtıyorum. Artık fazla yetişememeye başladım. Bu yüzden 'Mama Desteği' kampanyası başlattım. Ne kadar çok mama gelirse o kadar çok sokak hayvanının karnını doyurabiliriz. Destek olmak isteyenlerden para değil mama istiyorum. Zaten sosyal medyada beni takip edenler her gün mama dağıtımında olduğumu görüyorlar. Bu zor günlerde onlar da unutulmasın. Bizlere ihtiyaçları var. Gönüllü vatandaşlar bana 0531 697 85 33 numaralı telefondan veya instagramdan https://www.instagram.com/melisagulderen/ hesabımdan ulaşabilirler" diyerek destek olan ve olacak herkese teşekkür etti.