Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği öncülüğünde sokak hayvanlarını beslemeye yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Aydın Umut Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Veli Tiryaki, İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri ve hayvanseverler katıldı.

“SEVGİYE VE İLGİYE İHTİYAÇLARI VAR”

Hayvan koruma polisleri ve hayvansever sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği Başkanı Jale Koç, normalde her gün sokak hayvanlarını beslediklerini dile getirdi. Sokağa çıkma kısıtlaması gününde daha geniş çaplı besleme yaparak, halkı bilinçlendirmek istediklerini belirten Koç, "Hayvanlar da bir can ve Allah'ın bize emaneti. Onların da beslenmeye, dokunulmaya, sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var" dedi.

MAMA BIRAKTILAR

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 5 ay önce Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'nin kurulduğunu hatırlatan Koç, vatandaşların telefonlarına indirecekleri HAYDİ (Hayvan Durumu İzleme) uygulaması üzerinden hayvanlara karşı işlenen suçlar ve yasaklı ırklar ile ilgili hayvan koruma polislerine ihbarda bulunabileceklerini dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından hayvanseverler ve polis ekipleri, şehrin çeşitli yerlerine sokak kedi ve köpeklerinin beslenmesi için mama bıraktı.