Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yiyecek bulma konusunda zorlanan sokak hayvanları için İYİ Parti Karacasu Teşkilatı mama dağıtımı yaptı. İlçenin belli yerlerine gidilerek kedi ve köpekler için mama bırakıldı. Merkez ve Dandalaz güzergahında gerçekleştirilen etkinlikle hayvanları koruma konusunda farkındalık oluşturuldu. Cadde ve sokaklar ile yaylada ve Dandalaz Mevkinde belli yerlere yiyecek bırakılırken ilçede hayvan sevgisi ile tanınan isimlere de mamalar teslim edildi. Dağıtım etkinliğinde hayvanseverler ve parti yöneticileri Ali Küpelioğlu, Nail Kurt, Mustafa Gökçe ve Gani Şişman yer aldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karacasulu hayvanseverlerden İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Nail Kurt, “Pandemi dolayısıyla ilçemizdeki sokak hayvanlarını iki haftadır Nazilli’den gelen hayvanseverler beslemekte. Yine aynı şekilde ilçe Kaymakamlığı tarafından benzer çalışmalar yapıldı. Bu dönem içerisinde yine ilçemiz Ses Gazetesi yazarı gazetecimiz Özgür Dedeoluk’un uyarıcı yazılarını da takip ettik. Bir farkındalık oluşturma adına Karacasulu hayvanseverler olarak harekete geçtik. Böyle bir etkinlik yapmayı uygun gördük. Belki kesin çözüm değil ama gerek ilçe belediyesi gerek Büyükşehir Belediyesinin bu konuda daha etkin olmasını bekliyoruz. İlçe halkımızı, hayvanseverleri sokak hayvanlarını besleme adına faaliyette bulunmaya davet ediyoruz. Teşekkür ederiz” dedi.

“DUYARLILIK İÇİN KUTLUYORUZ”

Faaliyetler hakkında konuşan hayvanseverlerden İYİ Parti İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, “Karacasu’da hayvan sevgisi denince Ali Ekber Bey akıllara geliyor. Sadece Karacasu’da da değil Nazilli’de de bu konuda tanınıyor. Nazilli'den bile hayvanseverler destek olmak için geliyor. Ailelerin hayvan edinmeleri konusundaki sözlerine canı gönülden katılıyorum. Karacasu sokaklarında cins kediler çok fazla. Demek ki bunlar sokağa atılmışlar. Bu sebeple üzülüyoruz ve bunları sokağa atanları da kınıyoruz. Hayvanseverlerin çoğalmasını ve hayvan edinmenin artmasını canı gönülden istiyoruz. Ali Ekber Bey’i de bu duyarlılığı için Karacasu ve çevresine örnek olduğu için kutluyoruz. Her türlü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN KAPINIZIN ÖNÜNE BİR KAP MAMA VE SU BIRAKIN”

Kendisini ziyaret eden Karacasulu hayvanseverlere teşekkür eden Ali Ekber Kurtoğlu, “Sayın Karacasu İYİ Parti İlçe Başkanımız bizi ziyaret etti. Gelirken mama da getirmişler. Yalnız Karacasululardan ben şunu istiyorum. Sadece böyle getirmekle olmaz. Herkes kendine bir hayvan sahiplenmeli. Hayvanların hürriyetini de ellerinden almamak adına ekolojik denge bozulacak. Günlük 20 liradan ayda 600 lira para veriyorum. Bir çiftlik durumu olursa, bir barınak durumu olursa belediyeye de her ay 50 lira vereyim. Vallahi vereceğim. Hayvanlar adına bir güzellik yapalım. Bir paket sigara 20 lira. Bir kilo mama alıp dağıtıver sokaklarda. Kimse bu dünyadan malıyla mülküyle gitmiyor. Lütfen sokaklara birer kap mama ve su bırakın. Hayvana bakan çevreye bakar. Çevreye bakan da insan faktörüne bakmış olur. İYİ Parti İlçe Başkanımıza ve yanındaki yönetimine teşekkür ederim. Kendilerinde gerçekten hayvan sevgisi var. İşlerini bir kenara bırakıp gelmişler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Bundan daha güzeli olamazdı” şeklinde konuştu.