Nazilli’de Kent Konseyi Çevre Doğa Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve Nazilli Hayvanseverler Derneği’nin sokak hayvanlarını besleme etkinliğinin İYİ Parti İl Yöneticisi Durmuş Kural ve Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk arasında krize neden olmasının ardından parti içi muhalefetin keskinleştiği iddia edildi. Cihat Öztürk’ün katılmadığı besleme etkinliğine katılan Durmuş Kural ile poz veren partililer ve yöneticilere Öztürk’ün tavır aldığı iddia edilmişti. İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci’nin de yakından takip ettiği ve herhangi bir gerginliğin olamayacağını dile getirdiği Nazilli’de İlçe yöneticisinin paylaşımı dikkat çekmişti. İki hafta üst üste İl Yöneticisi Durmuş Kural’ın da katıldığı hayvanları besleme etkinliğine giden İYİ Parti Nazilli İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Eren, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla istifa sinyalleri verdi. Partinin ilçedeki önde gelen isimleri arasında yer alan ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın yakın arkadaşı olan Eren’in, sosyal medya hesabından, “Yavaş yavaş bize verilen görevin sonuna geliyor bulunmaktayız” ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

YÖNETİMDEN İSTİFA ETTİ


İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk’ün kendisine yönelik sitemi ve aldığı tavır nedeniyle çok üzüldüğünü yakın çevresine dile getiren Mehmet Eren’in ‘İlçe Başkanımız rahat edecekse istifa edeyim’ resti çektiği, Öztürk’ün de buna karşılık ‘Son toplantılara doğru düzgün gelmedi. Kendisi dilekçesini bize yollayabilir’ dediği iddia edildi. İlçe Başkanı Öztürk’ün söylemlerinden ve yaklaşımından rahatsız olan Eren’in 30 Aralık 2020 tarihiyle istifasını İlçe Yönetimine sunduğu kaydedildi.
Mehmet Eren’in hayvanseverler tarafından düzenlenen besleme etkinliğine katılması nedeniyle başlayan krizin istifayla sonuçlanmasının parti içindeki Öztürk muhaliflerinin artmasına neden olduğu iddia edildi.