Alınan karar Aydın'da arı yetiştirici çiftçilere büyük sevinç yaşatırken, konuyla ilgili bir süredir yoğun girişimlerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz ile Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platfomu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaşanan gelişmenin üreticilere hayırlı olmasını temenni etti. Alınan kararla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz,  tebliğde değişiklik yapılarak arıcılara büyük faydalar sağlanmasının önünün açıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arıcılar adına teşekkür eden Milletvekili Yavuz, salgına rağmen alınan kararın arıcılara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Karardan ötürü büyük sevinç yaşayan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Aydın Arı Yetiştiricileri Birliğine göndermede bulunarak "Bugünden itibaren rant peşinde koşan, gözü emektarın iki kuruş alın terinde olan birtakım STK ların arıcılık sektörü üzerindeki baskı ve hegomonyası yıkılmıştır" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIĞA GÖZ DİKENLERİN ÖNÜNÜ KESTİK"

Açıklamasında, "Sahaya çıktığımız ilk günden itibaren başta Yüce Rabbimizin rızasına, arının, arıcının, toprağın ve tarımın tüm bileşenlerinin duasına talibiz dedik" diyen Başkan Sarıoğlu, "Başta bal aromalı şurupların yasaklatılması ile milletimizin sağlığına göz dikenlerin önünü kestik. Bu asil milletin önüne artık bal diye NBŞ (nişasta bazlı şeker) içerikli  yapma şurupları veremeyecekler. Bunu başarmak milletimiz adına bir milattı. Yine bir devrim niteliğinde olan konudur ki: Taklit ve tağşiş ürünler üzerinden halkın güvenini kötüye kullanarak gayesi kapital fayda sağlamak olan, toplumun sağlık, onur ve haysiyetini düşünmeyen kişi ve yapılara ağır para ile birlikte, hapis cezası üretim izni iptali gibi caydırıcı maddeler çalışmalarımız sonunda  Gıda Yasası kapsamında yürürlüğe girmiştir" dedi.

"ARI SAHİBİ HERKES DESTEK ALABİLECEK"

Süreç dahilinde arıcının üzerinde oynanan oyunlar bitmediğini gördüklerini belirten Sarıoğlu, "Arıcının binbir emek ve zahmet ile ürettiği gözünün nuru, helal emeği olan ballarını yok parasına kapmak isteyen fırsatçılar pençelerini emekçinin, garibanın üzerinden çekmiyorlar. Yeniden sahaya çıktık ve taban fiyat belirlemesi yaptık. Balını bu fiyat üzerinden vermek isteyen arıcıya ürününü teslim ederken nakit ödeme imkanı sunduk. Bugün yeni bir milattır. Yüce devletimizin küçük büyük demeden, hobi arıcısı, gezginci arıcı gibi, konum ayrımı yapmadan kanun maddeleri ile bütün sektörü kucakladığı anlara tanık oluyoruz. Bu günden itibaren resmi arıcı sayılabilmeniz için birliklere üye olma şartı kaldırılmıştır. Arı sahibi olan tüm sektör çalışanları kovan sayısı gözetmeksizin Tarım İlçe Müdürlüklerine gidip Arıcı Kayıt Sistemine (AKS) üye olabilecekler ve kovan başı devlet desteğinden yararlanabilecekler" diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

Alınan karar vesilesiyle üreticilere birlik beraberlik çağrısında da bulunan Sarıoğlu, "Asil milletimizin layık olduğu bu hizmetleri ülkesi  adına  tüm zor koşullara rağmen sektöre kazandıran Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Tarım Bakanımız Dr. Bekir Pekdemirli'ye, Arıcı vekilimiz MKYK üyesi  Aydın Millet Vekili Metin Yavuz Bey'e  teşekkür minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu günden itibaren tüm üreten yüreklere birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyor, vatanını, milletini seven gayesi üretmek olan tüm yürekleri yine yüce Rabbimize emanet ediyoruz" ifadelerini kullandı.