Subaşı, Didim Belediyesinde asgari ücretin 3 bin 100 TL’ye çıkartılmasını eleştirerek, “ Didim Belediyesi de bu furyaya katılmış ve belediye emekçilerinin maaşını en az 3 bin 100 TL olarak açıklamış. Bu güzel düşüncenin de hakkını teslim etmek gerekir. Lakin maalesef Didim Belediyesinin her fazlasında bir eksik, her doğrusunda bir yanlış olduğu gibi bu doğrusunda da bir yanlış var” dedi.

ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI

AK Partili Subaşı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücretin brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak belirlenmesinin ardından CHP belediyeleri bol keseden asgari ücret açıklaması yapmaya başladı. Bu, elini taşın altına koymak açısından güzel, takdir edilmesi gereken bir durum. Didim Belediyesi de bu furyaya katılmış ve belediye emekçilerinin maaşını en az 3 bin 100 olarak açıklamış. Bu güzel düşüncenin de hakkını teslim etmek gerekir. Lakin maalesef Didim Belediyesinin her fazlasında bir eksik, her doğrusunda bir yanlış olduğu gibi bu doğrusunda da bir yanlış var. Böyle söylüyoruz çünkü malumunuz Didim Belediyesinin üzerine yapışmış ve kurtulması çok da mümkün olmayan bir borç deryası var. Bu borçların içinde Didim Belediyesinin yalnız 2 şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaklaşık 20 milyon borcu bulunuyor” diye konuştu.

“KAYNAK NEREDE KULLANILDI?”

Subaşı, “Bunun dışında belediyenin SGK’ya olan borcu mevcut 220 milyon. Bu demek oluyor ki belediye bünyesinde çalışan 300-400 kadar personelin kişi başı düşen 1300 TL’lik sigorta parasının ödemesi yapılmıyor! Bu bin küsur liralık ücret işçiye de verilemediğine göre, sigorta primlerine ayrılan kaynak nerede kullanıldı? Her yıl Belediye Meclisinde plan bütçe hazırlanırken personel giderlerinde gösterilen sigorta primleri neden ödenmiyor? Bir belediye ancak bu kadar kaş yaparken göz çıkarabilir! Belediye Başkanı borç konusunda sürekli yapılandırmadan bahsediyor. Yine kendi konuşmalarından birinde SGK Genel Müdürü kendisine borç konusunda yapılandırma isteyen tek belediyenin Didim Belediyesi olduğunu söylemiş. Başkan bu gibi ilkleri kendi yönetiminde gerçekleştirdiği için övünüyor olabilir. Nitekim biz göreve geldiği günden bu yana borcunu ısrarla ödememesini buna bağlıyoruz. Başka bir düşüncemizse Belediye Başkanının, SGK’da borç konusunda adeta tarihe geçen, SGK’yı iflasa sürükleyen Genel Başkanının tahtından etmek olduğu yönünde. Umarız Didim Belediyesinin sonu Genel Başkanları tarafından adeta batırılan SGK gibi olmaz!” ifadelerine yer verdi.