Aydın'ın İncirliova ilçesinde 4,5 yıldır AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Yunus Emre Sarıoğlu, görevini Uğur Abacı'ya teslim etti. Yazılı açıklama yapan Sarıoğlu, gönül verdiği davasına hizmet etmek için 2009 yılında AK Parti İncirliova İlçe Başkanlığı'na üye olduğunu, bu zamana kadar hiçbir hainlik yapmadığını, menfaat beklemediğini, bazı kesimler tarafından engellenmek istense de partisi için koşuşturmaya devam ettiğini söyledi. "Bu yol dikenli yol" söylemlerine aldırış etmediğini belirten Sarıoğlu, çaba sarf ettiğini ve güzel mücadeleler verdiğini dile getirdi.

"HİÇBİR ZAMAN BİR ÇIKAR UĞRUNA DAVAMI SATMADIM"

2016 yılında millete hizmet yolunda o dönem İlçe Başkanlığı yapan Kazım Günaydın ve Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildiğini kaydeden Sarıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Göreve ilk başladığımda çok heyecanlıydım ama çok da korkuyordum. Çünkü görev sıradan bir görev değildi, benim için oldukça yükü ağır ve onurlu bir görevdi. Bu bir bayrak yarışıydı ve bu bayrağı göreviyle layıkıyla 4.5 yıl boyunca sürdürüp güzel işler yaparak AK Parti İncirliova Gençlik Kolları olarak liderimize sadakat ile birlikte 7 seçim geçirdik ve İncirliova ilçemizde güzel zaferler kazandık. Gerçekten çok mutluyum, hatta gururluyum. Çünkü hiçbir zaman bir çıkar uğruna ne davamı, ne dostumu, ne dava arkadaşlarımı satmadım, makam ve mevkiler karşısında hiçbir zaman eğilmedim. Diklenmeden dik durdum."

HELALLİK İSTEDİ, TEŞEKKÜR ETTİ

Sarıoğlu, gençliğinin en güzel yıllarını lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davası ve kavgasında geçirdiği için mutlu ve gururlu olduğuna vurgu yaptı. Ailesi ve dava arkadaşlarından helallik isteyen Sarıoğlu, "Her seçim döneminde en çok da eşimden, evladımdan fedakarlık ettim. 'İlk önce kavgam ve davam' diyerek onları birçok kez yalnız bıraktım. En başta onların, sonrasında da siz değerli büyüklerim ve AK davaya gönül vermiş değerli kardeşlerimin haklarını helal etmelerini istiyorum. Başkanlığım boyunca birlikte görev yaptığım il başkanlarım Mustafa Enes Yıldız, Abdülhamid Burak Aykut, Ali Demir'e ve ilçe başkanlarım Kazım Günaydın ve Hüseyin Celbek'e destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.