Pandemi nedeniyle tüm Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, çiftçiler ise il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerini ücretsiz olarak alıp üretimlerini sürdürdü. Yağmur altında mandalina toplayan tarım işçileri, yasaktan muaf olmanın verdiği rahatlıkla hasatlarına devam etti.

"REKOLTE İYİ SEVİYEDE"

Tedarikçi Kazım Yakıt, bu yıl rekoltenin geçmiş yıllara oranla en iyi seviyede olduğunu söyleyerek, "Yöremizde yetişen narenciyeler ülkemizin en iyi ürünleri, ihracatçılar yöremizin ürünlerine büyük ilgi gösteriyor. Başta Rusya olmak üzere, Belçika, Almanya, Orta Doğu ülkelerine her gün yaklaşık Davutlar'dan 100 ton mandalina kesiliyor, hasadımız 3 aya yakın sürüyor. Yeni yılın yanı sıra koronavirüs salgını vatandaşların narenciyeye olan taleplerini de artırdı. Sokağa çıkma yasağında ilçe tarımdan alınan izinlerle mesafe ve maske kurallarına uyarak kesimlerimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

TURİZMİN YANINDA TARIM

Yakıt, emekleriyle toprağa hayat veren, gayret ve alın teriyle toprağı bereketlendiren çiftçilere ve çalışanlara kolaylıklar diledi. Turizm ilçesi olarak anılan Kuşadası’nda belli bir kesim tarım ile geçiniyor. Kuşadası’nda ilk akla gelen narenciye ürünlerinden şeftali ve mandalinanın büyük kısmı Davutlar'da yetiştiriliyor. Kuşadası’nda meyve yetiştiriciliği, tarımsal üretimin başında geliyor. Yağlık ve sofralık zeytin de ilçenin tarımsal ürünleri arasında bulunuyor.