Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Gıda ve Şube Müdürü Figen Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Gıdanı Koru -Sofrana Sahip Çık" kampanyasını tanıtılarak Aydın’da eğitim camiasından kampanyaya desteği talep edildi.
Bu kapsamda uzaktan eğitim yapılan okullarımızda öğretmenler tarafından, EBA üzerinden kampanya hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve kampanya görselleri EBA üzerinden öğrencilere ders olarak aktarıldı.

AYDIN SIRALAMADA ZİRVEYE TIRMANIYOR

Yapılan çalışmaların ardından Aydın’da eğitim camiası tarafından kampanyaya geniş bir katılım sağlandı. Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler gıda israfına karşı söz verirken bu katılımlar fotoğraflarla, görsel şölene dönüştürüldü. Yapılan tanıtım ve katılımlardan sonra "Nüfusa Oranla En Çok Söz Veren İller" sıralamasında, Aydın’ın üst sıralara tırmandığını dile getiren İl Müdürü Ahmet Ökdem, “Amacımız ilimizi ilk sıraya yükseltmektir. Eğitim camiamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bu amaçla çalışmalarımız hızla devam etmekte olup, tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz” dedi.