Nazilli Belediye Meydanı’nda yapılan asgari ücret bilgilendirmesine CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı. Daha sonra yazılı bir açıklama yapan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “ Türkiye'yi uçuracağı söylenen Cumhurbaşkanlığı sistemi çalışanlar için bir çöküş sistemi olmuştur. Bu sistemin yarattığı ekonomik tahribat nedeniyle çalışanlar yoksullaşmış, ücretlilerin satın alma gücü düşmüştür. Mevcut asgari ücret ne yazık ki, bir geçim ücreti olmaktan çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“VERGİDEN MUAF TUTULSUN”

Sevim, açıklamasında şunları kaydetti: “Uluslararası alanda işçinin ve ailesinin geçimini sağlamaya yönelik olarak belirlenen asgari ücret ülkemizde geçimlik ücret olmaktan çıkmıştır. 2 bin 943 TL brüt asgari ücretten net 2 bin 324.71 TL ele geçmektedir ve asgari ücret 4 kişilik bir ailenin sadece asgari gıda ihtiyacını bile karşılamaktan uzaklaşmıştır. Türk-İş Konfederasyonunun verilerine göre açlık sınırı 2020 Kasım ayı itibariyle 2,516.67 TL iken yoksulluk sınırı 8,197.62 TL'dir. Bu çerçevede bu ücretin en azından geçimlik ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, asgari ücret sadece işçi için değil işçi ve ailesinin geçimini sağlayacak bir ücret olarak tanımlansın. Asgari ücret yıllık olarak arttırılsın. Asgari ücret artışlarının pazarlıkla değil, TÜİK tarafından işçi ve ailesi için hazırlanan ‘Ücretliler Geçim Endeksi’ ve ‘Asgari geçim ücreti miktarı’ çerçevesinde belirlenerek milli gelir artışları dikkate alınsın. Asgari ücret tespit komisyonunu daha demokratik hale getirilsin. Asgari ücretin yıllık miktarı kadar olan tutarı ücretli çalışanların ödediği gelir vergisinden muaf tutulsun. Ayrıca asgari ücrette vergi kesintisine de son verilsin. Ücretliler için gelir vergisi matrah dilimleri yeniden belirlensin diyoruz.”

“NET 3 BİN 100 LİRA OLMALIDIR”

Başkan Sevim son olarak, “10 milyona yakın asgari ücretle geçinen vatandaşımız olduğu ülkemizde, bir nebze daha rahat yaşayabilmesi için asgari ücrete dolar kurunda yaşanan yüzde 32,77’lik artış göz önüne alındığında, 2 bin 324 lira net asgari ücrete en az yüzde 32,77 oranında zam yapılması gerekmektedir. Bu durumda asgari ücret, en az 776 lira zam ile net 3 bin 100 lira olmalıdır diyoruz” ifadelerini kullandı.