İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Kural, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk ile sorun yaşadığı iddialarının gündeme gelmesinin hemen ardından, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Eren'in ziyarete ilişkin fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından paylaşması, siyasi kulisleri hareketlendirdi. Kural'ın MHP'ye geçeceği öne sürüldü. Adı MHP ile anılır hale gelen Kural, partisinden ayrılmayı düşmediğini net bir şekilde açıkladı.

"EN İYİSİ OLMAYA ÇALIŞTIM"


Kural, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önderliğinde, yerelde Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile sonuna devam edeceğini dile getirdi. Partisinin birçok mertebesinde görev yaptığını hatırlatan Başkan Kural, "Üye oldum, üyeliğin en iyisi olmaya çalıştım. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın ilçe başkanlığı döneminde başkan yardımcısı oldum, başkan yardımcılığın en iyisi olmaya çalıştım. İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı oldum, yönetimim ile birlikte İYİ Parti'nin kazandığı belediyelerin içinde ikinci büyüklükte olan Nazilli Belediye Başkanlığı’nı kazandık, Aydın İl Başkanlığı Divanı’nda İl Başkanı Süleyman Demirci önderliğinde başkan yardımcılığı görevimi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" dedi.

"BENİ BİLEN BİLİR"


Şimdiye kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu kaydeden Kural, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdiye kadar yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Partimizin kuruluşundan bugüne sosyal medya hesaplarımı sanki bir siyasi parti sayfası gibi kullandım. Hiç özel hayatım yokmuşcasına çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim. Son günlerde görüyorum ki insani bir geçmiş olsun paylaşımı veya bir dost ziyareti farklı veya kasıtlı anlamlara çekilebilmektedir. Beni bilen bilir bilmeyenler de bilenlerden sorup öğrenebilirler, şimdiye kadar girdiğimiz her seçimi kazandık, İYİ Parti'de yerelde almış olduğumuz başarıyı genel iktidara taşımak istiyorum. Bu bağlamda bu kadar emek verdiğim ve gözümden sakındığım İYİ Parti'den ayrılıp başka bir partiye geçmek gibi bir düşüncem bugüne kadar olmamıştır, olmayacaktır."