Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2021 yılıyla ilgili sözlerine, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’dan tepki geldi. Subaşı, yaptığı açıklamada, Başkan Atabay’a yönelik eleştirilerine ciddi bir cevap geldiğini belirterek, “Belediye başkanı çok iddialı bir cümleyle karşılık vermiş: ‘2021 Yatırım Yılı Olacak!’ Başkan bunca zaman oturup gelecek yılın yatırım yılı olacağını söylüyor fakat daha önünü göremeyip nasıl gelecek hakkında bu kadar emin konuşabiliyor, orasını biz de anlamadık. Her zaman yaptığımız gibi bekleyip göreceğiz. Belediye Başkanı, amfi tiyatrodan bisiklet yoluna, kültür merkezinden otoparka her konuyu çözeceklerini belirtmiş. Tabi bundan önce olduğu gibi şimdi de yaptığı açıklamalar ne bize, ne de halka çok güven vermiyor. Ne yazık ki başkanın halkın fikirlerini çok fazla önemsediğini de düşünmüyoruz. Mesela eğer otopark konusunda endişeler varsa, gerekirse halka da bilgi vereceğiz demiş. Bu halktan kopukluğun beyanıdır. Bu zamana kadar yaptım oldu ile, istersem yaparım ile bu ilçeyi yönettiniz. Size oy veren insanları, yönettiğiniz ilçede yaşayan insanları gerekirse değil hakları olduğu için bilgilendirmek, fikirlerini almak zorundasınız! Sizin için zor bir durum fakat o makamda oturmanın gerektirdikleri var” ifadelerini kullandı.

"ÖMRÜMÜZ YAPACAKLARINIZI BEKLEMEKLE GEÇTİ"


“Öte yandan madem biz halkın sıkıntılarını duymanıza vesile oluyoruz, o zaman şunları da duy Sayın Başkan” diyen Subaşı, şunları kaydetti: “Didim halkı doğal gaz istiyor! Didim halkı Akbük Mahallesine üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmenizi istiyor! Diyorlar ki Karayolları kavşağından sonra doğru dürüst yol yok, bir yağmurda her yer dere oluyor, kanalizasyon, altyapı adına Akbük’te ne yapıyorsunuz? Yetkililere gidenler “İlgileneceğiz” diye geçiştirildiklerini söylüyorlar. Size oy veren halk bunları söylüyor, gerisini siz düşünün... Bizim bu memlekette ömrümüz yapacaklarınızı beklemekle geçti, yine bekliyoruz. Ancak sanki belediye başkanı siz değilmişsiniz de hayrına başkanlık yapıyor gibi cümleler sarf ediyorsunuz.”

“OTURDUĞUNUZ YERDEN TAHSİS BEKLİYORSUNUZ”


Subaşı, “Otogar ile ilgili başvuru yapılmış belge bakanlığa gitmiş, kaybolmuş. Bu nasıl bir acizliktir? O belgenin peşine düşmesi gereken kim Sayın Başkan? Hükümet bunu halledebilir diyorsunuz, bunun için somut bir adım attınız mı? Oturduğunuz yerden yer tahsisi mi bekliyorsunuz? Daha terminali yapmadan otobüsü nereye göndereceğinizi düşünüyorsunuz, o sizin işiniz değil Sayın Başkan! Biz her zaman söylüyoruz, eğer Didim için bizimle bir şeyi çözecekseniz kapımız ardına kadar açık. Öyle lafla, kuru kalabalık ile değil, somut adımlar atarak bu iş birliğini sağlayabiliriz. Ama siz önce üzerinize düşeni yapın. Ha oldu, ha olacak laflarıyla yıllardır onlarca işi erteliyorsunuz. Dün Balıkçılar Çarşısı açılırken en kısa zamanda bisiklet yoluna başlayacağız dediniz. Şimdi 2021’de 65 kilometre bisiklet yolu yapacağız diyorsunuz. Ne zaman olur bilinmez ama Sayın Başkan, 1 metre bisiklet yolu olmayan bir kentte bisiklet yarışı düzenliyorsunuz. Bu nasıl çelişkidir? Her zaman olduğu gibi defaatle sözünüzü tutmanızı bekliyoruz. İnşallah 2021, bahsettiğiniz gibi yatırım yılı olur” ifadelerine yer verdi.