Didim’e bağlı Taşburun Balıkçı Barınağı mevkisi açıklarında Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş. ile Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği tarafından yapılması planlanan Kültür Balıkçılığı Tesisleri Projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemek istediği ÇED Toplantısı, tepkiler nedeniyle yapılamadı.
Batıköy Mahallesinde yapılmak istenilen toplantıya, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, Belediye Meclis Üyesi Gül Ülker, Didim’deki çevre derneklerinin temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

“ÇED SEBEBİYLE PANDEMİ KURALLARI YOK SAYILDI”


Pandemi kurallarının hiçe sayıldığı toplantıda jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahalle sakinlerinin katılımına izin verilmeyen toplantıda Başkan Atabay ve beraberindekiler, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen yetkililere tepkilerini aktarırken, toplantının yapılamayacağını, yapılmak istenilse dahi izin verilmeyeceğini dile getirdiler.

JANDARMADAN ÇEVRECİLERE SERT UYARI


Pandemi kuralları kapsamında sosyal mesafenin tanınmadığı toplantıda firma yetkililerinin söylemleri sebebiyle katılımcıların tepkisi sonrasında jandarma, katılımcıları yaka paça olay yerinden uzaklaştırdı. Yaşanan arbede mahalle sakinlerinin de tepkisini çekerken, mahalle sakini iki kadın ise böyle bir şey istemediklerini, mahallelerinde bu zamana kadar virüs tespit edilmediğini, bu toplantı sebebiyle virüse maruz bırakıldıklarını ifade etti.
Tepkiler sebebiyle Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen yetkililer toplantının yapılamadığı konusunda tutanak tutarak mahalleden jandarma koruması eşliğinde ayrıldı.

“DENİZİMİZ VE HAVAMIZ KİRLENMESİN”


Mahalle sakinlerine seslenen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Biz doğru yapılan işlere karşı gelmeyiz. Tabii ki memlekette balık çiftlikleri de olacak, baştan beri söylediğimiz şu doğru işi doğru yerde yapın. Biz denizlerin kirlenmesini, havamızın kirlenmesini istemiyoruz. Biz kısmen tarım, kısmen turizm kentiyiz. Balık çiftlikleri yapılacak diye niye denizden balık tutup hayatını kazanan, deniz için gelecek turistler için milyonlarca liralık tesis yapan arkadaşımızın otelini berbat etsin? Bunlar halkın yararına bir şey yapsalardı niçin korumalarla gelsin? Korumalarla gelip onlarla gidiyor. Buradaki insanlar onlara düşman mı? Sadece gözlerini para bürüdüğü için biz sesimizi yükseltiyoruz” dedi.